пʼятниця, 16 квітня 2021 00:26

Байден виступив із промовою, присвяченою Росії

Байден виступив із промовою, присвяченою Росії
Промова Байдена була присвячена Росії. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден 15 квітня виступив із промовою, що присвячена Росії.

Президент США прокоментував санкції проти Москви, загострення агресії щодо України, а також втручання Кремля у вибори у Сполучених Штатах.

Своє звернення Байден розпочав зі слів, що і він, і Володимир Путін несуть відповідальність за відносини США та Росії.

Однак не може залишити без відповіді спроби втручання у вибори. Про це він попереджав російського президента. За словами глави Білого дому, він говорив з лідером РФ з повагою і відверто.

"Я чітко зазначив: коли ми будемо знати, хто винен у втручанні – ми вживатимемо заходів. Я заявив Путіну, що ми пропорційно відповімо на неналежні дії Росії. Я б міг зайти далі з санкціями, але не хочу цього", – сказав Байден.

Також Байден наголосив, що США повністю підтримують Україну. Він звернув увагу на те, що настав час для деескалації на Донбасі, адже потрібно йти вперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі країни-члени НАТО засудили російську агресію на кордоні з Україною

Сполучені Штати зацікавлені у співпраці з Росією, однак на її агресію відповідатимуть відповідним чином.

Крім того, Байден розповів, що запропонував Путіну зустрітися на нейтральній території влітку 2021 року. Американський лідер переконаний, що США та Росія могли б провести стратегічний діалог. Зокрема, його темами стали б обмеження озброєнь і безпека.

Країни могли б разом протидіяти ядерній загрозі з боку Ірану та боротися з кліматичними змінами у світі.

Трансляцію вів телеканал Fox News в YouTube.

Також промова транслювалася в перекладі.

15 квітня Байден підписав нові санкції проти Росії. Обмеження ввели проти 32 фізичних та юридичних осіб, а також 6 російських технологічних компаній. Крім того, з Вашингтона вислали 10 представників російської дипломатичної місії.
З 14 червня 2021 року фінансовим установам США буде заборонено купувати при первинному розміщенні російські держоблігації.

У Росії відреагували на американські санкції. Там пригрозили, що за "деградацію двосторонніх відносин доведеться розплачуватися". Міністерство закордонних справ Росії також "викликало на килим" свого посла у США і пообіцяло влаштувати йому "важку розмову".

Зараз ви читаєте новину «Байден виступив із промовою, присвяченою Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі