четвер, 14 січня 2021 04:49

Байден - Сенату: "Крім Трампа, є інші невідкладні справи"

Байден - Сенату: "Крім Трампа, є інші невідкладні справи"
Байден прокоментував рішення Сенату щодо імпічменту Трампу. Фото: Reuters

Обраний президент США Джозеф Байден закликав Сенат розглянути справу щодо імпічменту президентові Дональду Трампу, та при цьому "знайти спосіб" продовжити роботу над іншими невідкладними питаннями.

"Минулого тижня ми стали свідками безпрецедентного нападу на нашу демократію. Це було здійснено політичними екстремістами і внутрішніми терористами, яких підбурював до цього насильства президент Трамп. Це було збройне повстання проти США", - заявив майбутній американський очільник, повідомляє NBC News.

Він переконаний, що "винні мають бути притягнуті до відповідальності".

"Члени Палати представників скористалися повноваженнями, наданими їм нашою Конституцією, та проголосували за імпічмент і притягнення президента до відповідальності", - додав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп виступив із заявою після оголошеного імпічменту

Водночас головними проблемами в США, за словами Байдена, є "смертельний вірус" та "нестабільна економіка".

"Я сподіваюся, що керівництво Сенату знайде спосіб впоратися зі своїми конституційними обов'язками щодо імпічменту, а також займеться іншими невідкладними справами цієї країни", - сказав обраний президент.

Мова йде, зокрема, про перехід влади, запуск програми вакцинації та відновлення економіки.

Палата представників вдруге оголосила імпічмент Дональду Трампу.

Водночас, як заявив лідер сенатської більшості республіканець Мітч Макконнелл, американський Сенат не винесе вердикт щодо імпічменту Трампу до інавгурації Джозефа Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Байден - Сенату: "Крім Трампа, є інші невідкладні справи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі