пʼятниця, 23 квітня 2021 11:48

Байден пропонує збільшити податки для найбагатших

Байден пропонує збільшити податки для найбагатших
Президент Джо Байден / Getty Images

Президент США Джо Байден має намір підвищити податки для найбагатших американців.

Він пропонує підвищити податки на прибуток від інвестицій для багатих. Підвищення податків має допомогти оплачувати догляд за дітьми й освіту, але не буде використовуватися для охорони здоров'я. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден може офіційно визнати геноцид вірмен - WSJ

Білий дім заявив, що підвищення податків не вплине на сім'ї, які заробляють менше ніж $400 тис. на рік.

"Байден вважає, що цей податок має стосуватися найбагатших американців, а також корпорацій і підприємств, які можуть собі це дозволити", - заявила прессекретарка Білого дому Дженніфер Псакі.

За даними New York Times і Bloomberg, ця пропозиція збільшить максимальну ставку податку на прибуток із 37% до 39,6%. Цей крок фактично скасує зменшення податку на прибуток, уведене Дональдом Трампом 2017 року для людей із найвищими доходами.

План також майже подвоїть податки на приріст капіталу до 39,6% для людей, які заробляють понад $1 млн на рік. Це різке збільшення, у порівнянні з нинішніми 20%.

Податок на приріст капіталу може стягуватися з цінних речей чи активів, які продали заради прибутку. Найчастіше стягується з продажу акцій, облігацій, цінних металів, нерухомості та іншої цінної власності.

У деяких штатах, які вводять власний податок на приріст капіталу, загальний рахунок, з яким можуть зіткнутися деякі інвестори, може перевищувати 50%. Очікується, що цей план зустріне опір із боку республіканців у Конгресі. Хоча демократи мають там незначну більшість, вони можуть не підтримати план одноголосно.

Зараз ви читаєте новину «Байден пропонує збільшити податки для найбагатших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі