неділя, 13 вересня 2020 05:54

Байден попередив про найсерйознішу проблему людства

Байден попередив про найсерйознішу проблему людства
Політик пов'язав масштабні лісові пожежі, які вирують на заході США зі змінами клімату. Фото: AP

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден заявив, що кліматична криза незабаром стане найсерйознішою загрозою для майбутнього людства.

Політик пов'язав масштабні лісові пожежі, які вирують на заході США - у штатах Каліфорнія, Орегон і Вашингтон - зі змінами клімату, повідомляє "Голос Америки".

"Наукові дані ясно показують, що... зміна клімату є неминучою загрозою усталеному образу нашого життя", - зауважив Байден.

Він закликав діяти вже зараз, щоб уникнути майбутнього, "повного безперервного шквалу трагедій, подібних до тієї, яку американські сім'ї переживають сьогодні на Західному узбережжі".

На думку Байдена, без боротьби зі зміною клімату лісові пожежі й інші погодні катаклізми будуть посилюватися, наражаючи на небезпеку життя десятків мільйонів американців, руйнуючи економічну безпеку держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло в Каліфорнії: фоторепортаж Reuters

З 31 серпня на заході США тривають масштабні лісові пожежі. Вогонь охопив лісові масиви штатів Каліфорнія, Орегон та Вашингтон. За останніми даними, у результаті природних пожеж загинули щонайменше 28 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Байден попередив про найсерйознішу проблему людства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі