понеділок, 23 листопада 2020 14:21

Байден має поновити розслідування корупційних справ українських олігархів

Байден має поновити розслідування корупційних справ українських олігархів
Джо Байден став американським другом України. Фото: Reuters

Новообраний президент США Джо Байден має поновити розслідування корупційних справ українських олігархів.

Політик підтримав боротьбу з російською агресією та внутрішньою корупцією та став американським другом України, пише видання The Washington Post.

Українському президенту Володимирові Зеленському підтримка Байдена потрібна як ніколи. Конституційний суд України в серпні виніс постанови, що стримують ключові реформи, реєстр активів для уряду. Кілька суддів перебували під слідством тих самих антикорупційних органів.

У блокуванні реформ і просуванні інтересів Росії в Україні зіграли важливу роль українські олігархи Дмитро Фірташ та Ігор Коломойський. Тому Байден після вступу на посаду президента повинен повернутися до питання про їхнє кримінальне переслідування, прокоментували журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інавгурація Байдена буде нестандартна

На думку українських експертів, судді діяли під впливом українських олігархів, які прагнуть зберегти старі мережі корупції.

Зеленський чинив тиск на голову Нацбанку України, щоб той пішов у відставку. Міжнародний валютний фонд і Європейський Союз загрожують припинити надання фінансової допомоги через відступ від курсу реформ.

Найважливішою справою для Байдена стане реанімація політичного союзу між Вашингтоном і Києвом, який користується потужною двопартійною підтримкою в Конгресі, але був частково зруйнований Трампом.

Крім того, Трамп ніколи не запрошував Зеленського до Вашингтона. На думку журналістів, виправлення цього упущення стане першою зовнішньополітичною ініциативою Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Байден має поновити розслідування корупційних справ українських олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі