четвер, 19 листопада 2020 12:28

Байден хоче назавжди зупинити будівництво "Північного потоку-2" - ЗМІ

Байден хоче назавжди зупинити будівництво "Північного потоку-2" - ЗМІ
Кандидат в президенти США Джо Байден. Фото: Reuters

Кандидат від Демократичної партії Джо Байден, який, імовірно, стане 46-м президентом США, хоче назавжди зупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє видання Bild.

Ймовірний наступний президент США Байден розглядає "Північний потік-2" як "принципово поганий бізнес". Він займає жорстку позицію в цьому питанні і має намір застосувати нові санкції проти активних прихильників проєкту вже в січні наступного року.

Зазначається, що Байден, якщо він стане президентом США, може навіть зупинити будівництво російського газопроводу.

Зі свого боку, колишній радник експрезидента США Барака Обами Бенджамін Шмітт з Гарвард-Смітсонівського центру стверджує, що і демократи, і республіканці однаково негативно налаштовані до трубопроводу з Росії до Німеччини.

Його позицію підтверджує і ексгенсек НАТО Андерс Фог Расмуссен. Він висловив жаль з приводу того, що майбутні санкції можуть торкнутися сертифікаційної компанії Det Norske Veritas. Однак, за його словами, більшість датчан "будуть раді, якщо історія "Північного потоку–2" закінчиться" у водах держави.

На думку фахівця з енергетичної безпеки Алана Райлі, нові санкції змусять "Газпром" довго шукати сертифікаційні й страхові компанії, що уповільнить реалізацію проєкту. Але головна мета Байдена, запевняє експерт - закрити проєкт. Для цього він готовий розробити таку стратегію, яку підтримає сама Німеччина. Як вважає Райлі, колишній віцепрезидент США запропонує Берліну "великий пакет з питань безпеки", націлений на заміну російського газу поновлюваними ресурсами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці заарештували 6 людей за передачу Газпрому інформації про закупівлі

Раніше голова МЗС Німеччини Хайко Маас припустив, що газопровід "Північний потік – 2" добудують, але невідомо, коли саме.

Зараз ви читаєте новину «Байден хоче назавжди зупинити будівництво "Північного потоку-2" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі