середа, 12 червня 2024 09:45

Байден чи Трамп: хто популярніший у світі

Байден чи Трамп: хто популярніший у світі
У світі 43% опитаних довіряють Джо Байдену. Фото: eastnews.ua

У світі 43% людей схильні довіряти президенту США Джо Байдену.

Його супернику Дональду Трампу вірять 28%, свідчать результати опитування, проведеного дослідницьким центром Pew Research Center, передає "Голос Америки".

Трамп найбільш популярний в Угорщині та Тунісі. Обидва політики отримали одні зі своїх найвищих оцінок довіри на Філіппінах: у Байдена - 77%, у Трампа - 68%.

Результати опитування свідчать, що світовий рейтинг довіри до Байдена впав через війну на Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на вирок суду у справі Трампа

У 34 країнах медіанний рівень несхвалення дій Байдена щодо війни склав 57%. Але опитування провели до того, як Байден оголосив свою пропозицію щодо припинення війни.

Трампу більше довіряють чоловіки, ніж жінки. Близько чотири з десяти опитаних у всіх країнах світу вважають, що колись США були зразком демократії та сили у світовому масштабі, але тепер це не так.

Опитування проводилося Pew Research Center з 5 січня до 21 травня 2024 року. Участь у ньому брали 40 566 осіб із 34 країн світу, США до цієї вибірки не включені.

У ніч на 31 травня суд присяжних Нью-Йорка в США визнав винним експрезидента Дональда Трампа за всіма 34-ма пунктами кримінального провадження.

Він заплатив своєму адвокату Майклу Коену близько 130 тисяч доларів США нібито за юридичні послуги, а насправді ці кошти були передані порнозірці Стормі Деніелз за мовчанку про роман із Трампом.

Зараз ви читаєте новину «Байден чи Трамп: хто популярніший у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі