середа, 14 червня 2017 21:12

"Бачила, як чоловік вистрибнув із вікна, чула, як діти кричать" - очевидці пожежі в Лондоні розповіли про свої враження

"Бачила, як чоловік вистрибнув із вікна, чула, як діти кричать" - очевидці пожежі в Лондоні розповіли про свої враження
Розповіли про лондонську пожежу. Фото: РА

Очевидці пожежі в 27-поверховому будинку в Лондоні поділилися своїми враженнями.

"Я в ліжку, поруч спить подруга, в сусідній кімнаті - наша дочка, а я вже на межі, ось-ось засну і тут відчуваю - запах пластмаси. Я пішов, перевірив розетки у нас, у дитини - все в порядку.

Пішов на кухню покурити, відчинив вікно і чую - хтось кричить: "Горить, дедалі сильніше й сильніше!" Тоді я пішов, подивився у вічко і побачив, що весь майданчик у диму. Відчинив двері, стою в трусах, а там сусід кричить: "Виходь, пожежа!"

І я згріб дитину, дружину, накинув халат і вискочив на вулицю - вже все було у вогні", - розповів мешканець будинку, передає ВВС.

"Ми думали залишитися в помешканні, але потім задзвонила пожежна сигналізація, і ми вирішили, що треба вийти.

Здається, пожежники не могли дістатися до пожежного крана - чи то він не працював, чи то відкрити його не могли... І вийшло так, що пожежа почалася на кухні в квартирі навпроти, а потім вогонь через вікно почав поширюватися через облицювання, яке тільки недавно поклали ... і, мабуть, пожежний вихід теж горів, тож люди зверху не могли спуститися, а пожежники - піднятися", - повідомляє молодий чоловік, який залишився ночувати у своєї дівчини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома кількість загиблих у лондонській пожежі

"Жодного пожежного виходу не було, бо ці сходи були у вогні. Там залишилися моя невістка і свекор. Мене вивели, але я втратила зв'язок із батьком.

Будинок нещодавно відремонтували, ззовні облицюванням - припасували якусь пластмасу зверху і замінили вікна, і вогонь пішов під цю нову обшивку, яка трималася на дерев'яних планках. Майже всі мешканці будинку висловлювали занепокоєння щодо цього. У нас було збори з приводу цього ремонту, і ми боялися, що таке може трапитися", - розповідає мешканка багатоповерхівки.

"Врятуйте моїх дітей, врятуйте моїх дітей!" Бачили людей у вікнах, вони кричали: "Допоможіть, допоможіть!", а видно було, як вогонь заповнює все в їх квартирах".

Саміра веде далі: "Нас усіх вразило те, як швидко розійшлася пожежа: не було нічого - і ось уже все палає! Бо спершу горів четвертий поверх. Пожежу було видно - але нічого особливо страшного; а весь цей будинок дуже великий, і так швидко все сталося! Я бачила, як люди вистрибують із балконів, вікон. Бачила, як чоловік вистрибнув із вікна, чула, як діти кричать", - кажуть мешканки району, в якому сталась пожежа.

Місцеві ЗМІ написали, що один чоловік упіймав немовля, яке з 9 чи 10 поверха кинула жінка.

У західній частині Лондона загорівся 27-поверховий будинок Grenfell Tower. До ліквідації пожежі залучили близько 200 рятувальників.

Зараз ви читаєте новину «"Бачила, як чоловік вистрибнув із вікна, чула, як діти кричать" - очевидці пожежі в Лондоні розповіли про свої враження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі