четвер, 11 жовтня 2018 13:57

Аварія "Союзу-ФГ": повідомили стан космонавтів

Стан космонавтів Олексія Овчиніна і Ніка Хейга із космічної ракети "Союз-ФГ" "не цілком хороший".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на свої джерела.

Овчініну госпіталізація не потрібна. Він уже увечері буде з родиною. А Хейга повезуть літаком до США, повідомляє Інтерфакс.

Раніше ТАСС з посиланням на власні джерела повідомляв, що космонавтів відправлять спецбортом на аеродром Чкаловський в Москву, а потім в "Зоряне містечко".

  Росіянин Овчинін (ліворуч) уже бував у космосі. А для американця Хейга це був перший політ
Росіянин Овчинін (ліворуч) уже бував у космосі. А для американця Хейга це був перший політ

Косомнавти зазнали перевантажень у 6 g під час падіння, повідомляли раніше. Це не пікові показники - під час тренувань вони сягають 10-12 g (на Землі на рівні моря тіло людини відчуває перевантаження в 1 g, а у стане невагомості - у 0 g. - Gazeta.ua) .

Голова NASA Джим Брайдстайн заявив, що стан обох учасників експедиції хороший.

"Екіпаж завантажили на Мі-8 Центрального військового округу. Космонавтів направляють в місто Жезказган (поруч з ним упала рятувальна капсула. -Gazeta.ua) на медогляд. Інших рішень про передислокацію поки немає ", - передає" Інтерфакс" заяву пресслужба військових, які беруть участь у рятувальній операції.

"Зоряне містечко" - поселення закритого типу, раніше військове. Знаходиться за 25 км від Москви. Тут розташовані центр підготовки космонавтів і житловий масив.

Аварія ракети "Союз-ФГ" сталася 11 жовтня близько 11:55. Вона мала доправити космонавтів на МКС. Після відокремлення бічних блоків першого ступеня вимкнулися двигуни другого ступеня.

Зараз ви читаєте новину «Аварія "Союзу-ФГ": повідомили стан космонавтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі