неділя, 18 грудня 2022 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Армії Путіна загрожує розвал – ексдиректор ЦРУ

Армії Путіна загрожує розвал – ексдиректор ЦРУ
Президент Росії Володимир Путін провалив чотири завдання, з якими блискуче впорався український лідер Володимир Зеленський, вважає ексдиректор ЦРУ. Фото: facebook.com/MIDRussia

Взимку Збройні сили України продовжуватимуть наступ і відвойовуватимуть захоплені росіянами українські території.

Водночас російська армія може почати розвалюватися ізсередини. Про це заявив колишній директор Центрального розвідуправління (ЦРУ) Девід Петреус в інтерв'ю "Голосу Америки".

Екскерівник ЦРУ вважає, що ЗСУ краще екіпіровані та краще знають місцевість, а Росія використовує як "гарматне м'ясо" ненавчених солдатів. Петреус також вказав на некомпетентність дій ЗС РФ, зокрема й те, що вони не підготувалися належно до вторгнення 24 лютого.

За його словами, Сили оборони матимуть перевагу взимку й через те, що їх підтримує населення.

"Громадяни зроблять усе можливе, щоб підтримати своїх солдатів. Якщо солдат постукає у двері громадянина України й скаже: "Привіт, чи можу я погрітися і з'їсти миску супу?" Очевидно, що відповідь буде: "Так, будь ласка", – говорить Петреус.

На думку екскерівника ЦРУ, ЗС РФ показали відсутність логістичної структури, жахливий стан комунікацій – будь-хто, хто має поліцейський сканер, може знайти та заглушити або записати їх розмови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандистам РФ дали нову команду щодо "відбілювання" Путіна – ISW

"Більшим фактором є величезні втрати, яких Росія зазнає в Україні, і ці тіла повертаються додому. Повертаються тяжкопоранені, які поступово починають викликати запитання серед російського населення - і можна це побачити в російських опитуваннях – про природу цієї війни, як вона триває і чи варто її продовжувати. У певний момент Володимиру Путіну (президенту Росії. – Gazeta.ua) доведеться визнати, що це не може далі продовжуватися. Він поки що цього ще не бачить", - передбачає генерал.

Петреус зазначив, що перебіг воєнних дій в Україні змінює розуміння сучасної війни в усьому світі. На його думку, ця війна навчила кількох уроків, і перший з них – лідерство.

"Президент Володимир Зеленський – чудовий стратегічний лідер, який блискуче виконав чотири завдання стратегічного лідерства: генерування правильної головної ідеї чи стратегії, ефективне її донесення, контроль за реалізацію та визначення, що потрібно удосконалити, щоб робити це знову, і знову, і знову", – сказав Петреус

Водночас російський президент із цими чотирма завданнями не впорався, вважає генерал. І додає: Україна має право завдавати ударів по військових цілях на території РФ, навіть якщо Захід цього боїться.

"Президент Володимир Путін продемонстрував жахливу здатність ухвалювати рішення. Очевидно, він ухвалював катастрофічно погані рішення, комунікація була жахливою, виконання було жахливим, і вони, здавалося, мало чого вчилися, роблячи ті ж самі помилки на полі бою та на міжнародному рівні", – підсумував Петреус.

У березні під час зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Бенетом російський диктатор Володимир Путін визнав: українці виявилися міцнішими, ніж йому говорили. Про це з посиланням на двох осіб, знайомих зі змістом розмови, повідомляє The New York Times.

Видання додає, що один із членів НАТО попередив союзників, що Путін готовий змиритися із загибеллю чи пораненням до 300 тис. російських військовослужбовців, що приблизно втричі перевищує його ймовірні втрати на цей час.

Зараз ви читаєте новину «Армії Путіна загрожує розвал – ексдиректор ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі