неділя, 16 червня 2019 14:59

Арбітражний трибунал завершив слухання позову України проти Росії

Арбітражний трибунал завершив слухання позову України проти Росії
У Гаазі завершилося слухання позову України проти Росії. Фото: Оbjectiv.tv

Арбітражний трибунал в Гаазі завершив слухання позову України про порушення Росією права прибережної держави в рамках Конвенції ООН з морського права.

Слухання завершилися у п'ятницю, 14 червня, тепер суд починає обговорення справи. Про це повідомив представник суду Хуан Ігнасіо Массун.

"З цього моменту Арбітражний трибунал починає обговорення справи. Терміни прийняття арбітражного рішення не встановлені", - сказав Массун.

Водночас заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль уточнила, що рішення про розгляд наданих Україною доказів по суті суд прийме через кілька місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зробили гучну заяву в Міжнародному трибуналі

Массун пояснив, що за підсумками розгляду спору буде прийняте рішення, яке може передбачати відшкодування збитків згідно з додатком 7 Конвенції ООН з морського права. Як зазначається, стаття 10 додатка 7 Конвенції встановлює, що "рішення арбітражу обмежується предметом спору і в ньому викладаються мотиви, на яких воно засновано". Стаття 11 передбачає, що "рішення остаточне і оскарженню не підлягає, якщо сторони в суперечці заздалегідь не домовилися про процедуру оскарження".

25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права ухвалив рішення, що Росія має негайно звільнити 24 військовополонених українських моряків та повернути три кораблі. Через місяць РФ має звітувати трибуналу про виконання. "За" проголосували 19 суддів. "Проти" виступив лише представник Росії Роман Колодкін.

Зараз ви читаєте новину «Арбітражний трибунал завершив слухання позову України проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі