середа, 12 вересня 2018 20:15

Японія відхилила пропозицію Росії про мир

Японія відхилила пропозицію Росії про мир
Японія не захотіла укладати з Росією мирний договір. Фото: Front

Японія не прийняла пропозицію президента Росії Володимира Путіна про мирний договір між країнами.

Генеральний секретар уряду Японії Есіхіде Суга заявив, що Японія не збирається налагоджувати відносини з РФ, поки та не поверне їй Курильські острови. Серед них присвоєні після Другої світової війни острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї, передає "Інтерфакс".

"Ми будемо наполегливо продовжувати вести переговори, щоб вирішити проблему з поверненням "північних територій", а потім укласти мирний договір", - зауважив Суга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Миротворці на Донбасі": Лавров вирушить до Берліну на переговори

Післі відмови Японії у Кремлі заявили, що пропозиція про мирний договір Путіна була лише реакцією на слова прем'єра Сіндзо Абе, який нібито сам підняв це питання.

"Це ж досить нова ініціатива Путіна. Він зазначив, що це думка, яка народилася прямо під час засідання і виступи з урахуванням тих тез, які були озвучені прем'єр-міністром Абе. Сенс ідеї зрозумілий. Рішення територіальних суперечок - процес, який вимагає іноді десятиліть", - розповів прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Президент Росії Володимир Путін запропонував Японії до кінця року укласти мирну угоду без попередніх умов. Глава Кремля запропонував вирішувати всі спірні питання на основі цього мирного договору.

"Мені здається, це полегшило б нам вирішення всіх проблем, з якими ми не можемо впоратися протягом 70 років", – сказав Путін.

Зараз ви читаєте новину «Японія відхилила пропозицію Росії про мир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі