середа, 21 листопада 2018 21:37

Американським солдатам дозволили стріляти в мігрантів

Американським солдатам дозволили стріляти в мігрантів
Американським солдатам на південному кордоні США дозволили стріляти в мігрантів. Фото: ONLINE

Американським солдатам дозволено застосовувати вогнепальну зброю у разі виникнення загрози південному кордону США або співробітникам митної служби з боку мігрантів.

Постанову, яка розширює повноваження військовослужбовців, підписав керівник апарату співробітників адміністрації США Джон Келлі пізно ввечері 20 листопада. Про це з посиланням на джерела у Білому Домі повідомляє Military Times.

Так солдатам дозволили "демонструвати або застосовувати силу (в тому числі і за необхідності смертоносні засоби), припиняти масові заворушення, здійснювати тимчасове затримання і огляд" мігрантів з метою захисту представників митної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ввели кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону

У документі також згадуються "переконливі докази і достовірні дані розвідки", згідно з якими дії мігрантів "можуть стати причиною випадків застосування насильства і безладів".

Біженці з країн Центральної Америки, відомі, як "Караван мігрантів", наближаються до США. Наразі вони перетинають південь Мексики і прямують до кордону зі Сполученими Штатами.

Зараз ви читаєте новину «Американським солдатам дозволили стріляти в мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі