пʼятниця, 03 січня 2020 07:46

Американці ліквідували ракетами іранського генерала

Американці ліквідували ракетами іранського генерала
США ліквідували іранського генерала Касема Сулеймані під час ракетного удару по Багдаду. Фото - youtube.com / Dahboo777

Стало відомо, хто загинув унаслідок ракетних ударів США поблизу аеропорту в Багдаді 3 січня. Це командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс.

Сполучені Штати підтвердили, що завдали ударів по двох пов'язаних з Іраном цілям в Багдаді. Пентагон очікує проведення ДНК експертизи, щоб підтвердити факт смерті цих людей, повідомив журнал Newsweek з посиланням на джерело в Міноборони США.

За даними Al Arabiya, двоє високопоставлених військових перебували в автомобілях, по яких була нанесена серія ракетних ударів. Представник "Аль-Хашд аш-Шааб" інформував про те, що серед загиблих п'ятеро були членами організації, ще двоє - "гостями, які прибули в багдадський аеропорт". Він тимчасово припинив роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран показав склади зброї

Батальйон "Аль-Кудс" - одна з найбільш боєздатних частин КВІР, яка бере активну участь у військових конфліктах в Сирії та Іраку. Вважається, що ефективність спецпідрозділу багато в чому визначалася здібностями його командувача - генерала Касема Сулеймані. Представники адміністрації президента США Дональда Трампа заявляли, що прирівнюють Сулеймані до терориста.

Шиїтські формування "Аль-Хашд аш-Шааб" билися на стороні іракської армії і внесли вклад в розгром терористичного угрупування "Ісламська держава" в Іраку і Сирії.

Серія потужних вибухів прогриміла уночі 3 січня на підступах до міжнародного аеропорту Багдада. Це був ракетний обстріл, щонайменше 8 людей загинули. Три ракети впали в районі міжнародного аеропорту Багдада поруч з приміщенням для вантажів, підірвавши дві машини.

Зараз ви читаєте новину «Американці ліквідували ракетами іранського генерала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі