пʼятниця, 30 липня 2021 15:29

"Якщо треба - негайно розмістимо" - Лукашенко про російські військові бази

"Якщо треба - негайно розмістимо" - Лукашенко про російські військові бази
Лукашенко може дозволити ввести російські війська, але переконує, що не робитиме цього. Фото: Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко може дозволити розмістити російські військові бази на території країни.

"Вони нас критикують, мовляв, Лукашенко хоче розмістити російські бази на території Білорусі. Але ми ж не паримося щодо того, що вони створили купу цих баз у Європі. Чому претензії до нас? Ніколи на рівні президентів питання про розміщення російських баз у Білорусі не обговорювалося. Насамперед тому, що в цьому нема потреби за сучасних озброєнь. Якщо треба буде для безпеки Білорусі та Росії розмістити тут збройні сили з усіма видами озброєнь - їх тут розмістять негайно", - сказав він, передає "Белта".

Лукашенко сказав, що зараз у цьому немає потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кордон із Білоруссю перекрили - ДПСУ

"У нас міцні, згуртовані, компактні збройні сили. Крім "територіальних" ми можемо в потрібний момент у короткий проміжок часу 500 тис. осіб поставити під рушницю. А це вже - сила. Якщо буде мало, введемо сюди всі збройні сили Російської Федерації. Такого ніколи не буде. Але якщо потрібно, ми довго не думатимемо", - сказав він.

Олександр Лукашенко отримає від Москви нову кредитну підтримку. Це стало відомо після переговорів білоруського диктатора з президентом РФ Володимиром Путіним, які відбулися в Санкт-Петербурзі.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо треба - негайно розмістимо" - Лукашенко про російські військові бази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі