неділя, 28 лютого 2021 18:48

Яка ціна на продукти у Канаді - фото цінників у магазинах
29

У Канаді продукти коштують дорожче, ніж в українських супермаркетах.

Окрім цього, на деякі товари додатково діє податок у розмірі 13% від вартості. Він не накладається тільки на товари першої необхідності - хліб, м'ясо, молочка, яйця, крупи, кава, чай тощо. А от за алкоголь, солодощі та інші закуски на касі доведеться доплатити.

Вартість продуктів може трохи відрізнятися у різних магазинах. У кожній провінції є свої локальні мережі, у яких товари вартують значно більше, розповіла Gazeta.ua канадська студентка з України Валентина Мізюк.

"Дешевші продукти можна знайти в супермаркетах Walmart і Basics Food. Трохи дорожче треба заплатити в Loblaws і Sobeys", - сказала дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки продуктів українці з'їли за 10 років

Зіпсовані та неякісні продукти зустрічаються рідко, але якщо так станеться - то з радістю повертають гроші або змінюють товар.

Gazeta.ua підготувала добірку фотографій із супермаркету Loblaws. Ціни зазначені у канадських доларах, які називають кад. За актуальним курсом валют, 1 кад коштує 21,94 грн.

У канадських магазинах можна знайти багато видів сиру.
Фото: Валентина Мізюк
У канадських магазинах можна знайти багато видів сиру.
Також у Канаді великий вибір елітної мёясної нарізки.
Білий хліб майже не відрізняється у ціні від житнього.
Білий хліб майже не відрізняється у ціні від житнього.

У супермаркетах Канади дуже мало продуктів українських марок. Вітчизняні продукти треба шукати в магазинах європейських товарів. Алкоголь та гречку також продають у спецмагазинах. Курятина вартує значно дорожче, ніж свинина. На прилавках частіше можна знайти свіжу рибу.

Українська студентка разом зі своїм хлопцем витрачає на їжу в середньому 600 кад у місяць. Вона купує базові продукти - крупи, м'ясо, молочні вироби тощо.

Зараз ви читаєте новину «Яка ціна на продукти у Канаді - фото цінників у магазинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі