середа, 23 червня 2021 10:38

Як розбагатіти на розлученні: 11 жінок, які отримали найщедріші відступні
11

Джефф Безос і Маккензі Скотт / Getty Images
Алек і Джоселін Вільденштейни / Getty Images
Руперт Мердок і Анна-Марія / Getty Images
Берні Екклстоун і Славіка Радич / Getty Images
Стів Вінн і Елейн Паскаль / Getty Images

Новина, що Білл і Мелінда Ґейтс розлучаються після 27 років шлюбу, стала сенсацією. Розлучення обіцяє стати найдорожчим в історії. Один із найбагатших людей планети і співзасновник Microsoft, який став філантропом, і його дружина накопичили статки у $130 млрд. Це поставило пару в п'ятірку найбагатших у світі. Gazeta.ua зібрала 11 розлучень, коли колишні дружини отримали найщедріші відступні.

1. Джефф Безос і Маккензі Скотт - $38 млрд

  Джефф Безос і Маккензі Скотт / Getty Images
Джефф Безос і Маккензі Скотт / Getty Images

Пара познайомилася під час роботи в хедж-фонді DE Shaw, а згодом Скотт допомогла Безосу запустити глобальний онлайн-магазин Amazon.

У квітні 2019-го пара оголосила про розлучення. Вона отримала 4% акцій Amazon на понад $35 млрд. Їх вартість за останній рік різко зросла. Скотт, яка повторно одружилася цьогоріч, пообіцяла віддати щонайменше половину статку на благодійність. Вона посідає четверте місце в списку найбагатших жінок світу з $61,2 млрд. За останній рік віддала на благодійність $8,5 млрд.

2. Алек і Джоселін Вільденштейни - $2,5 млрд

  Алек і Джоселін Вільденштейни / Getty Images
Алек і Джоселін Вільденштейни / Getty Images

До Безоса і Скотт перше місце серед найдорожчих розлучень посідали Джоселін і Алек Вільденштейни. Від чоловіка-мільярдера, торговця творами мистецтва Алека, дружина отримала $2,5 млрд і $100 млн щорічно протягом 13 років після розлучення 1999-го.

Світська левиця і бізнесмен швейцарського походження познайомилися, коли обом за 30 років. У них виросли двоє дітей. Шлюб протривав 19 років. 1997-го Джоселін виявила, що чоловік зраджує. Згодом він погрожував їй пістолетом і провів ніч у в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NYT назвали ймовірні причини розлучення Білла та Мелінди Ґейтсів

Одразу розпочався шлюборозлучний процес. Умови розлучення Джоселін включали незвичайний наказ - вона не могла використовувати кошти для додаткових косметичних операцій після того, як змінила тіло до невпізнаваності екстремальними процедурами косметичної хірургії. З поправкою на інфляцію, зараз розлучення оцінюють у $5,9 млрд.

3. Руперт Мердок і Анна-Марія Манн - $1,7 млрд

  Руперт Мердок і Анна-Марія / Getty Images
Руперт Мердок і Анна-Марія / Getty Images

Медіамагнат Руперт Мердок і Анна-Марія Манн одружилися в 1960-х і прожили разом 32 роки. За цей час у них народилися троє дітей. Пара розлучилася 1998 року. Манн отримала $1,7 млрд як компенсацію, включаючи $110 млн готівкою. За 17 днів після розлучення Мердок одружився з Венді Ден – бізнес-леді та китайсько-американською акторкою, яка на 38 років молодша за нього.

Зараз, із поправкою на інфляцію, розлучення Мердока з дружиною Анною-Марією Манн оцінюють в $2,6 млрд.

4. Берні Екклстоун і Славіка Радич – $1,2 млрд

  Берні Екклстоун і Славіка Радич / Getty Images
Берні Екклстоун і Славіка Радич / Getty Images

2009-го британський бізнесмен і глава компанії-організатора перегонів "Формула-1" Берні Екклстоун розлучився з колишньою моделлю Славікою Радич. Після розлучення бізнесмен заплатив їй $1,2 млрд.

Пара познайомилася 1982 року на італійському гранпрі "Формули-1". Хорватка Славіка молодша від Екклстоуна на 28 років. Пара одружилася1985-го, після народження дочки Тамари. Вони виглядали вельми колоритною парою, адже вона була на 30 см вищою за нього. В кінці 1990-х Екклстоун страждав від серцевої недостатності й переписав майже весь статок на дружину, але після успішної операції переписав заповіт. У 2009-му пара розлучилася. Дружина отримала половину статків бізнесмена - $1,2 млрд, що на теперішні гроші дорівнює $1,4 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Ґейтса отримала акцій на понад $3 млрд

Берні та Славіка прожили разом 24 роки. У шлюбі у них народилися дві дочки. 2012-го бізнесмен знову одружився. Його новою дружиною стала віцепрезидентка з маркетингу гранпрі Бразилії Фабіана Флосі, яка молодша за нього на 46 років.

5. Стів Вінн і Елейн Паскаль - $1 млрд

  Стів Вінн і Елейн Паскаль / Getty Images
Стів Вінн і Елейн Паскаль / Getty Images

Гендиректор американської мережі казино Wynn Resorts, девелопер, філантроп і колекціонер творів мистецтва Стів Вінн одружився з Елейн Паскаль 1963 року. Уперше Стів і Елейн розлучилися 1986-го. Потім знову одружилися 1991 року, щоб остаточного розлучитися 2010-го. Під час розлучення Стів віддав приблизно половину майна - $1 млрд або $1,2 млрд на теперішні гроші.

6. Гарольд Хемм і Сью Енн Хемм - $975 млн

  Гарольд Хемм і Сью Енн Хемм / Getty Images
Гарольд Хемм і Сью Енн Хемм / Getty Images

2012 року гендиректор нафтогазової компанії Continental Resources Гарольд Хемм і його дружина Сью Енн Хемм подали на розлучення після 24 років шлюбу. У листопаді 2014-го Хемма зобов'язали виплатити колишній дружині майже $1 млрд. Того ж року мав заплатити їй $322,7 млн. Решту суми щомісяця по $7 млн. На сьогоднішні гроші Гарольд заплатив дружині $1,1 млрд.

7. Аднана Хашоггі та Сандрою Сорайї Делі - $874 млн

  Аднана Хашоггі та Сандрою Сорайї Делі / Getty Images
Аднана Хашоггі та Сандрою Сорайї Делі / Getty Images

Розлучення Аднана і Сорайї Хашоггі 1982-го тривалий час було найдорожчим в історії. Дружина отримала від чоловіка $874 млн, що на нинішні гроші - $2,1 млрд.

Уродженець Саудівської Аравії Аднан Хашоггі заробив статок на продажі зброї королівської сім'ї. У Швейцарії заснував компанію Triad, яка володіла банками, готелями й нерухомістю по світу. У кінці 1970-х старанно підтримував імідж найбагатшої людини світу. Його статки оцінювалися в $4 млрд. З англійкою Сандрою Делі познайомився 1960-го. За рік одружилися. Сандра прийняла іслам і змінила ім'я на Сорайя.

Аднан любив розкіш. Міг витратити $250 тис. за день, влаштовував пишні вечірки, на які не соромився запрошувати дівчат зі служби ескорту. Втім Сорайя теж не була ідеальною дружиною. За допомогою тесту ДНК Аднан встановив, що батьком другої їх дочки Петрини був британський депутат Джонатан Айткен. 1974 року Сорайя подала на розлучення, а 1979-го зажадала $2,54 млрд. 1982 року суд зобов'язав Хашоггі виплатити $874 млн.

8. Тайґер Вудс і Елен Нордеґрен - $710 млн

  Тайгер Вудс і Елен Нордегрен / Getty Images
Тайгер Вудс і Елен Нордегрен / Getty Images

Розлучення професійного гольфіста Тайґера Вудса з моделлю Елін Нордеґрен 2010 року оцінюється в $710 млн або $843 млн з поправкою на інфляцію. Вудс і Нордеґрен познайомилися 2001-го, а через три роки одружилися. Проте вже через шість років пара розлучилася.

9. Дмитро й Олена Риболовлєви - $604 млн

  Дмитро і Олена Риболовлєви / Getty Images
Дмитро і Олена Риболовлєви / Getty Images

Російський мільярдер Дмитро Риболовлєв після розлучення з дружиною Оленою заплатив їй 604 $млн. Риболовлєви одружилися 1987-го. У пари - дві дочки. 2008 року Олена подала на розлучення в суд Женеви, де живе останні роки. 2014-го пара дійшла згоди щодо суми відшкодування дружині в $604 млн та два будинки у Швейцарії.

10. Крейг і Венді Маккоу - $460 млн

  Крейг і Венді Маккоу / Getty Images
Крейг і Венді Маккоу / Getty Images

Американський бізнесмен Крейг Маккоя засновник компаній AT&T Mobility і Clearwire Corporation розлучився з дружиною Венді 1997-го, після 23 років шлюбу. В процесі розлучення вона отримала більшу частину виплат у вигляді акцій компанії Nextel.

Крейг і Венді одружилися 1974 року. 1995-го розпочалося розлучення, яке завершилося через два роки. Незабаром після розлучення Крейг одружився втретє з колишньою послом США в Австрії Сьюзан Расінською.

11. Мел Гібсон і Робін Мур - $425 млн

  Мел Гібсон і Робін Мур / Getty Images
Мел Гібсон і Робін Мур / Getty Images

Режисер і актор Мел Гібсон 2006 року розлучився з дружиною Робін Мур. Пара познайомилася в кінці 1970-х в Австралії, де Мур працювала медсестрою-стоматологом. За період шлюбу у пари з'явилися семеро дітей, один з яких був неповнолітнім, коли пара вирішила розлучитися. До моменту розлучення Гібсон заробив $850 млн. Робін отримала половину його статку або $425 млн.

65-річний Ґейтс, статки якого понад $130,5 млрд, буде одним із завидних холостяків. Засновник Microsoft є четвертою найбагатшою людиною світу. Хто ще з мільярдерів є холостяком, розповідає Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як розбагатіти на розлученні: 11 жінок, які отримали найщедріші відступні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі