понеділок, 13 квітня 2020 04:30

Як поширюється COVID-19: з'ясували нову особливість

Як поширюється COVID-19: з'ясували нову особливість
Коронавірус розповсюджується в повітрі на 4 метри. Фото: Delo.ua

Коронавірус може переміщатися повітрям не менш як на 4 метри.

"Характеристики розподілу аерозолю ... вказують на те, що дальність передачі COVID-19 може становити 4 м", - йдеться у звіті Центру боротьби з хворобами і профілактики захворювань США, повідомляє New York Post.

Звіт базується на вивченні зразків поверхні і повітря з відділення інтенсивної терапії та відділення COVID-19 в одній з лікарень Уханя.

Це більш як удвічі більше, ніж керівні принципи соціального дистанціювання.

"Крім того, половина зразків з підошов черевиків медичного персоналу відділення інтенсивної терапії показала позитивний результат", - пишуть дослідники.
Таким чином, підошви взуття медичного персоналу можуть також бути переносником вірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки в українських лікарнях хворих на коронавірус

Центр боротьби з хворобами і профілактики захворювань США рекомендує 4 м для соціального дистанціювання, тоді як Всесвітня організація охорони здоров'я стверджує, що достатньо всього 1-1,5 м для того, щоб убезпечити себе від контакту.

Станом на вечір 12 квітня у світі 1 812 745 випадків зараження коронавірусом. З них 112 248 пацієнтів померли, 415 254 - одужали.

Зараз ви читаєте новину «Як поширюється COVID-19: з'ясували нову особливість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі