вівторок, 11 травня 2021 15:55

80 українських туристів не можуть повернутися з Непалу

80 українських туристів не можуть повернутися з Непалу
Непал призупинив міжнародні авіаперевезення до 14 травня. Фото: pixabay.com

Через спалах коронавірусу Непал тимчасово зупинив регулярне авіасполучення з іншими державами. Зараз без можливості вилетіти додому там залишаються 80 українських туристів.

Більшість із них перебувають у горах, повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, передає "Радіо Свобода". Зв'язок з усіма громадянами встановили безпосередньо або через представників туристичних компаній, що організовували їхні тури.

"Для оперативної комунікації створили окрему групу в соцмережах. Звернень громадян щодо наявності проблем із житлом чи харчуванням не надходило", - повідомили в МЗС.

Непал тимчасово зупинив міжнародні авіаперевезення до 14 травня. Українські авіаперевізники не мають ліцензій на здійснення польотів до Непалу через високогірну місцевість. Посольству й почесному консульству в Непалі доручили відстежувати можливу організацію спецрейсів інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час сходження на Еверест загинули 16 альпіністів

Через спалах пандемії в Індії число Covid-хворих у Непалі зросло у понад 30 разів. У лікарнях країни не вистачає ліжок і кисню.

Торік 35 українських альпіністів також декілька тижнів не могли повернутися з Непалу до України. Спецрейс для них у квітні 2020-го організував уряд Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «80 українських туристів не можуть повернутися з Непалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі