середа, 03 червня 2020 08:26

6-річна донька залишилась без батька: сім'я вбитого копами американця виступила із заявою

6-річна донька залишилась без батька:  сім'я вбитого копами американця виступила із заявою
Кохана убитого американськими копами чоловіка, Роксі Вашингтон, виступила із заявою. Фото: Mirror

2 червня Роксі Вашингтон, мати доньки загиблого під час затримання Джорджа Флойда, вперше виступила у мерії Міннеаполіса із короткою заявою.

6-річна Джанна перебувала поруч, передає CBS News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в США: назвали кількість загиблих

"Я не скажу багато, тому що зараз не можу зібрати свої слова до купи. Я хочу, щоб усі знали, що ось те, що забрали ці офіцери. Зрештою, вони повертаються додому, щоб побути зі своїми рідними. А Джанна більше не має батька. Він ніколи не побачить, як вона росте, здобуває освіту. Якщо у неї з'являться проблеми і вона потребуватиме свого тата... У неї цього більше немає", - сказала Вашингтон.

За результатами незалежного розтину, який замовила сім'я Флойда, чоловік помер від асфіксії, викликаної тиском на шию та спину.

У Мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого афроамериканця Джорджа Флойда: коп тиснув йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали "швидку", проте до лікарні він не дожив. Нині ексофіцера Дерека Шовіна, який затримував Джорджа, підозрюють у вбивстві третього ступеня та ненавмисному вбивстві другого ступеня, що трактується як "халатність, що призвела до необґрунтованого ризику".

Зараз ви читаєте новину «6-річна донька залишилась без батька: сім'я вбитого копами американця виступила із заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі