четвер, 03 грудня 2020 10:57

2020 рік став одним з найспекотніших - ООН

2020 рік став одним з найспекотніших - ООН
Цей рік став роком нових явищ погоди й екстремальних температур, особливо в Арктиці. Фото: pixabay

2020 рік, найімовірніше, увійшов до трійки найтепліших за всю історію спостережень.

За даними Всесвітньої метеорологічної організації ООН - ВМО, цей рік може побити рекорд 2016-го, повідомляє France 24.

ВМО вважає, що цей рік, імовірно, стане 2-м найтеплішим роком в історії спостережень, а середні температури покажуть максимум за останні 6 років - з 2015 до 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останній місяць температура в Арктиці була рекордно тепла

"Середньосвітова температура 2020-го буде приблизно на 1,2 градуса вищою за доіндустріальний рівень", — сказав генеральний секретар ВМО Петтері Таалас.

Цей рік став роком нових явищ погоди й екстремальних температур, особливо в Арктиці. В Австралії, Сибіру і на західному узбережжі США масивно горіли ліси, а в деяких частинах Африки і Південно-Східної Азії спостерігалися сильні повені. У США закінчилися назви для ураганів — їх було забагато.

ВМО назвала дані попереднього звіту про стан глобального клімату, що включає в себе показники з січня по жовтень. Остаточний звіт за 2020 рік оприлюднять у березні наступного року.

Група міжнародних учених спростувала популярний міф про те, що глобальне потепління затримує наступ осені. Більш ранні наукові моделі прогнозували, що до кінця століття початок осені може перенестися на 2-3 тижні пізніше. Згідно з новими розрахунками, осінь може настати на 6 днів раніше.

Зараз ви читаєте новину «2020 рік став одним з найспекотніших - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі