вівторок, 19 жовтня 2021 04:37

200 людей оголилися для флешмобу біля Мертвого моря
10

Американський фотохудожник Спенсер Тунік, знаменитий своїми масовими "оголеними" фотосесіями, організував оригінальний флешмоб біля Мертвого моря в Ізраїлі.

200 оголених людей зібралися, щоб підтримати його ідею. Метою ізраїльського флешмобу стало привернення уваги громадськості до екологічних проблем Мертвого моря, пише The Guardian.

"Тунік вирішив покрити моделей білою фарбою, аби нагадати біблійну історію про дружину Лота, яка перетворилася на соляний стовп", - йдеться у повідомленні.

Міністерство туризму Ізраїлю оплатило витрати Туніка на літак, а влада міста Арад, яке розташоване біля моря, покрила інші витрати. Мер міста зазначив, що зйомка приверне більше відвідувачів і допоможе зібрати кошти для нового музею Мертвого моря. Водночас консервативні лідери в Ізраїлі виступили проти проєкту.

Десять років тому фотохудожник зобразив понад тисячу оголених моделей на березі Мертвого моря, яке щороку відступає приблизно на 1 м. Через п'ять років він повернувся, і там, де була вода під час першої зйомки, залишився лише пісок.

Рівень води у морі щороку падає, а його площа з 1960-го року скоротилася на третину. Крім того, сільське господарство та промисловий видобуток корисних копалин видаляють більше води, ніж можна поповнити природним шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інсталяції Спенсера Туніка: "це був мій найтісніший контакт із тілом незнайомої людини"

Тунік створює "живе мистецтво" з 1992 року. Він організовує флешмоби оголених людей для своїх інсталяцій, про місце проведення яких повідомляє заздалегідь. Бажаючі взяти участь реєструються на сайті та приходять у призначений час. Тунік працює по всьому світу, серед міст, де він знімав: Нью-Йорк, Барселона, Амстердам, Відень, Лос-Анджелес, Базель, Москва, Мехіко. Найбільша кількість добровольців зібралася у мексиканській столиці - 18 тис. людей. Оголеність у творчості Туніка не асоціюється з сексуальністю. Автора цікавить взаємодія людини та мегаполісу. Захоплюючись красою людського тіла, він одночасно передає його крихкість і вразливість.

Зараз ви читаєте новину «200 людей оголилися для флешмобу біля Мертвого моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі