четвер, 25 листопада 2021 21:05

12-мільйонне місто огорнув токсичний смог: закривають школи та офіси
9

Пакистанське місто Лахор, де мешкає понад 12 млн людей, закриє на три дні школи та офіси через сильний смог.

Міська влада сподівається, що вихідні допоможуть зменшити рівень забруднення повітря, пише The Guardian. Чотириденний робочий тиждень запровадили до 15 січня.

"У середу Лахор за якістю повітря визнали найзабрудненішим містом світу. Мешканці скаржаться, що їм важко дихати. Багато людей відчувають нудоту та головний біль. Рішення закрити школи та офіси прийняли після численних скарг до уряду з вимогою вирішити проблему зі смогом", - йдеться у повідомленні.

Фото: Reuters

Минулого тижня рівень забрудненості повітря в Лахорі становив 348. Індекс 300 свідчить про надзвичайну небезпеку. Гірша ситуація спостерігалася лише в індійській столиці Делі, де цей індекс становив 422.

Ситуацію із забрудненням повітря викликало поєднання диму від пального, туману сезонних опадів та холодних температур. Експерти та лікарі закликають пакистанський уряд вплинути на поточну ситуацію й провести промислову реформу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельні повені: на Канаду знову суне потужний циклон

Індія готується до екстрених заходів через смог, що накрив в Нью-Делі. Федеральний комітет країни з контролю забруднення наказав штатам і місцевим органам приготуватися до повної готовності через зниження температури та швидкість вітру.

Зараз ви читаєте новину «12-мільйонне місто огорнув токсичний смог: закривають школи та офіси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі