вівторок, 04 вересня 2018 11:56

102-річні близнючки розкрили секрет довголіття

102-річні близнючки розкрили секрет довголіття
Енн і Гассі Крембі із американського штату Джорджія відзначили своє 102-річчя. Фото: 11alive.

Близнючки Енн і Гассі Крембі з американського штату Джорджія відзначили своє 102-річчя 2 вересня.

Секретом довгожительства вважають те, що довгий час були поруч одна з одною, повідомляє 11alive.

"Я навіть не знаю про свій вік. Почуваюся, наче й досі молода. Ніякої різниці із тим часом, коли мені було 101", - каже одна з них.

"Наш вік нічого б не значив, якби нас не було одна в одної. Коли я дивлюся довкола, то бачу її. А вона бачить мене", - додає інша. Найголовнішою цінністю жінки вважають родину.

Енн і Гассі виховала бабуся.

"Ми виросли на фермі, працювали в полі. Пішли в маленьку школу, у ній був тільки один вчитель", - пригадують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстаріші містяни прожили на двох 200 років

Коли подорослішали, обидві працювали швачками. Енн переїхала до Нью-Йорка після того, як одружилася. Дітей не мала. А Гассі вийшла заміж, мала дітей. Переїхала до Вашингтона. Наприкінці 1990-х сестри зустрілися. З того часу вони не розставалися, разом переїжджали з одного міста в інше.

Дослідники із данського університету стверджують, що близнюки живуть довше, ніж решта людей. Це пов'язано з емоційною підтримкою один до одного.

Болівійка 117-річна Хулія Флорес Кольке може стати найстарішою жителькою планети, визнаною книгою рекордів Гіннеса. Для цього треба подати заявку. У жовтні їй виповниться 118 років. Жінка рекордами не переймається, а про книгу загалом не чула, кажуть представники компанії Гіннес.

Зараз ви читаєте новину «102-річні близнючки розкрили секрет довголіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі