пʼятниця, 24 грудня 2010 13:52
Тарас Возняк
Тарас Возняк
Тарас Возняк

В Україні діє технологія "опускання"

Сьогодні їду з Борисполя до Києва. І зі здивуванням серед безлічі білбордів із портретом президента України, що вітає з Новим роком, бачу білборд із подобизною "героя" Росії Рамзана Кадирова, а насправді чеченського м'ясника. Здавалося б — при чому тут Бориспіль і Кадиров. Але, здається, починаю розуміти. Це проста технологія "опускання".

Свого часу Сталін чітко окреслив її: "Берош цыпленка, ощипиваеш, бросаеш к сапогам, и он начинает к ним жаться".

Цілком синхронно офіційні особи Росії раптом почали масований деморалізуючий пресинг. Не тільки на "инородцев", "кавказцев". А й на Україну та українців. Тобто, "починається нагінка на "врагов". Бо в Росії невдовзі президентські вибори, і треба "сплотить народ", щоб не сумнівався, кого підтримати.

Отож дія перша.

Ні з того ні з сього у Москві вибухають сутички на етнічній основі. Так звані кавказцы громлять так званих славян. Не росіян, а якихось "славян". Відродилися новгородські словени? Ні, це ще одна цеглина в побудову так званого "Русского мира", в якому немає ні українців, ні білорусів — "токмо словенє". І після цього починаються жорсткі зачистки. Сценарій зрозумілий. Підривати будинки в Москві напередодні виборів не з руки. Вже було. Розпочинати нову війну в Чечні теж — було вже двічі. От і надумали "замочити" кілька своїх, щоб народ притиснувся до правлячого "сапога".

Дія друга.

Один, якщо не єдиний, кандидат на російського президента Володимир Володимирович Путін неначе знічев'я на знаковій щорічній прес-конференції візьми та заяви: Росія, ну, вже настільки велика та могутня була, є та буде, що навіть і не потребувала якоїсь там України для перемоги у Другій світовій війні.

Ясна річ, бовкнувши цю дурницю, Путін розумів, яку глупоту говорить. Але — чому б не полоскотати "квасным русским патриотам" піднебіння. Бо ж ясно, що "мы б и без хохлов всех замочили". Тим більше, якоїсь притомної реакції з боку Міністерства закордонних справ України не очікувалось — "цыпленок жмется к сапогу".

Отож ця глупота, з одного боку, потрафляє російській чорній сотні, щоб "сплотить народ", а з іншого — ще раз "опускає" хохлів. Щоб знали, хто тут хазяїн.

Дія третя, провінційна.

За ВВП пішли й малі гуляти. Ні з того ні з сього генеральний консул Російської Федерації у Львові раптом почав розмірковувати: а чи є українська мова, звідки вона взялася і як вона потрапила до Галичини, де українців "отродясь не было".

Такого рангу дипломати глупоти не говорять. Але це не означає, що не займаються провокаціями. Ну і гнуть головну лінію партії, тобто разом із нашим міністром Табачником розбудовують в Україні "Русский мир".

Поки що антракт.

Чекаймо наступних дій у великому російському політичному театрі, де Україні відвели роль Петрушки.

 

Зараз ви читаєте новину «В Україні діє технологія "опускання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі