четвер, 25 вересня 2008 17:19

Звільнили 476 працівників цукрозаводу

У селищі Вороновиця закрився цукровий завод. Без роботи залишилися 476 жителів населеного пункту та навколишніх сіл. На роботі поки що директор, два його заступники та охорона.

— Ми допродуємо цукор, здаємо металолом, — каже директор заводу Максим Герасименко, 24 роки. — Що буде далі — не знаю. Немає ціни на цукор. Порахували, що виробництво не принесе прибутків. То краще закрити.

Цукроварам вчасно виплачували зарплату. У середині літа на зборах їм сказали, що на роботу можуть більше не виходити. Частина безробітних працевлаштувалися у Вінниці та Вороновиці. Дехто поїхав працювати на інші цукрові заводи.

— Я щотижня купляю газети з оголошеннями про роботу, була на одній співбеседі, — каже колишня бухгалтерка заводу Неля П"ятак, 40 років. — У нас сім"ями працювали на цукрозаводі. Мій чоловік там теж працював.

Цукрозавод у приватній власності вісім років. Тричі перепродувався. Селищний голова Вороновиці Юрій Шевчук розповідає, що справжні власники — кияни, які мають стосунок до підприємства "Житомирські ласощі".

— Щороку нам завод приносив 200 тисяч у бюджет, — скаржиться голова. — Якщо завод хоче вижити, він бере землі в оренду й сам сіє буряки.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили 476 працівників цукрозаводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі