середа, 15 жовтня 2008 16:32

Звертатися по гроші до депутата потрібно у першому півріччі

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Депутат Савельєв проводить особистий прийом громадян. У другому півріччі депутати вирішують нематеріальні питання, оскільки гроші у депутатському фонді закінчилися
Депутат Савельєв проводить особистий прийом громадян. У другому півріччі депутати вирішують нематеріальні питання, оскільки гроші у депутатському фонді закінчилися

У коридорі дитячого спортклубу "Соняшник" найстарший депутат Вінницької міськради 63-річний Володимир Савельєв приймає жителів свого округу. Чотири жінки та чоловік просять депутата звільнити у їхньому будинку підвальне приміщення. Його самовільно зайняв невідомий. Хочуть, щоб міліціонери облаштували там дільницю.

— То спеціально для міліції підвал, — каже 51-річна Тетяна Зубко. — Вони б там були, може, порядок був би. Бо як не діти з пивом біля будинку дебоширять, то дорослі собак вигулюють без намордників.

Володимир Савельєв підтримує пропозицію та обіцяє вирішити питання.

— А в нас криша тече, підлатати б, — просить 70-річна Надія Палій, з п"ятого поверху будинку. Підтримати її прийшли два сусіди.

— Пізно прийшли, бабусю, — розводить руками 40-річна Жанна Возна із міськради. Вона допомагає депутатові здійснювати прийом. — Усі гроші з депутатського фонду ще в першому півріччі роздали. Він хіба зі свого карману дістане. Можете тільки заяви написати, щоб  у першому півріччі наступного року вам щось виділили.

Депутат каже: як тільки припиняться дощі, дах залатають.

— Що тих 60 тисяч гривень із депутатського фонду? — знизує плечима. — Тут люди приходять із такими проблемами, що хочеться всі гроші зразу віддати. Комусь на операцію треба, в когось родич помер. Доводиться постійно шукати спонсорів.

Цього року Савельєв подарував Вінницькому кардіоцентру ліжок на 13 тис. грн. Школі у своєму окрузі — ксерокс, сканер і принтер.

— Гроші з депутатського фонду розходяться швидко, — каже. — От жіночка приходила, син помер. Я виділив їй 400 гривень на похорони. Старенька приходила на ліки просити гроші — 200 гривень видав. Є й такі, що протоптали доріжку. А одна пара,  до мене за грошима на хліб ходить, бо син їхній усе пропиває. Але ж я знаю, що він і ці гроші забере.

Літні жінки перешіптуються: як напишеш заяву, то хоч сотню, але дадуть.

— Там бумаг збирати багато треба, але як він уже нас знає, і нашу жизнь, то можна просто  заяву написати, — говорить 77-річна Зоя Дроденко. — Я до нього случайно прийшла, підказали сусіди, що можна гроші на лікарства попросити.

Депутати міськради приймають громадян кожної третьої середи місяця з 16.00 до 19.00. Дізнатися про місце проведення прийому депутата свого округу можна за тел.: 59 51 17 та 59 51 57.

Згідно з положенням про надання матеріальної допомоги, гроші від депутата свого округу можуть отримати люди, які постраждали від стихійного лиха, нещасного випадку чи хвороби. Потрібно написати заяву на ім"я міського голови. Принести довідки: про склад сім"ї, про доходи всіх членів родини за останні шість місяців, довідку з медичного закладу про необхідність лікування та інші документи, що підтверджують потребу надання матеріальної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Звертатися по гроші до депутата потрібно у першому півріччі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі