Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 19:31

Зубні імплантати радять людям із сильним імунітетом

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Лікар приватної клініки Олексій Галастіонов робить заготовку для виготовлення зубного протезу пацієнту
Лікар приватної клініки Олексій Галастіонов робить заготовку для виготовлення зубного протезу пацієнту

У 25-річної вінничанки Валентини Швець під час вагітності випало шість зубів. Цього року жінка вирішила їх вставити. Із дитинства в неї був пародонтоз.

— Мені було соромно усміхатися, — зізнається жінка, — така молода, а без зубів. У стоматклініках мені радили ставити металеві коронки. Інші пропонували імплантати. Та я чула, що для того, щоб їх поставити, треба повністю вбити імунну систему, інакше вони не приживуться.

Щоб поставити зуби, треба було спочатку вирвати старі корені. Невеликі приватні клініки не роблять цього, бо не мають ліцензій.

Жінка звернулася в одну із приватних клінік Вінниці. У ній роблять складне протезування зубів. Працюють із матеріалами, що привозять із Японії, Німеччини й Австрії. Їй поставили бюґельні протези: на опорний зуб виготовили металеву коронку та зафіксували.

— Бюґельні протези — це відлита металева дужка-каркас, вкрита якісною пластмасою. Бюґелі кращі за звичні протези-пластинки. Вони опираються на ясна й зуби. Цей вид протезування універсальний. Його можна застосовувати, коли в роті зовсім немає зубів, або є частково. Ніякого дискомфорту людина не відчуває, — пояснює лікар клініки 36-річний Олексій Михайльов.

Протезування одного зуба коштує від 300 євро. На зубні протези в клініці дають трирічну гарантію.

Із пацієнтом лікар працює 2–4 тижні

— У державній клініці обійшлося б дешевше, — впевнена Валентина Швець. — Я не жалію, що заплатила більше грошей. Воно все одно виходить дешевше, ніж платити щороку по сто доларів і сумніватися, зможеш ти вкусити яблуко чи ні.

У клініці, куди звернулася Валентина, працюють із масою для відновлення зубів — "крейшен". Її замовляють у Японії, виготовляють керамічні безметалеві коронки. "Крейшен" не руйнує основи зуба, а коронка має природний вигляд.

Усі протези та коронки виготовляють кваліфіковані лікарі клініки.

— Треба врахувати найменші дрібниці. Колір основних зубів, форму обличчя людини, — каже  Михайльов. — Із кожним пацієнтом лікар працює 2–4 тижні.

Щоб поставити зубні протези, Валентина взяла місячну відпустку.

— У мене нормований робочий день, — пояснює жінка. — Я не можу вибігти в обід на годину, а затриматися на дві.

Імплантати лікарі радять ставити лише людям із сильним імунітетом.

— Імплантація — це вживлення інородного тіла в організм людини, — пояснює лікар. — Щоб воно прижилося, треба пригасити імунітет. Імплантація одного зуба обійдеться в середньому від 600 євро. Якщо зуб не прижився із першого разу, повторну імплантацію робимо безкоштовно. Головний плюс методу, що вживлений зуб нічим не відрізняється від сусідніх зубів. Вони не жовтіють, не міняють форму й не псуються.

Зараз ви читаєте новину «Зубні імплантати радять людям із сильним імунітетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути