четвер, 14 січня 2010 20:37

Зразковій багатоповерхівці дали три тисячі гривень

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Мешканець будинку №39 по вулиці Острозького у Вінниці Леонід Лаврик зачиняє ворота, що перекривають дорогу у двір. Чоловік безкоштовно чергує у добровільній охороні. Представник кожної з 96 квартир має почергувати
Мешканець будинку №39 по вулиці Острозького у Вінниці Леонід Лаврик зачиняє ворота, що перекривають дорогу у двір. Чоловік безкоштовно чергує у добровільній охороні. Представник кожної з 96 квартир має почергувати

Оголосили переможців конкурсу "Житловий комплекс зразкового утримання", в якому брали участь 29 будинків. Багатоповерхівкою зразкового утримання став будинок N 39 на вул. Острозького. Найкращу прибудинкову територію має будинок N 39 на вул. Фелікса Кона. Зразковий під"їзд — N 4 розміщений за адресою вул. Зодчих, 34.

— Ми виграли перше місце?! Я не знала. Удвічі приємніше жити в такому будинку, — каже жителька 39-го будинку на Острозького 25-річна Юлія Філь.

У будинку 96 квартир. У жовтні 2008 року жителі створили об"єднання співвласників багатоповерхового будинку (ОСББ) "Долина-39". До цього він перебував на балансі Міністерства оборони. Побудований 2006-го.

— У січні 2007-го в нас зупинилася дахова котельня. На вулиці мінус 23, а в домі нема опалення. Дехто в паніці почав відрізатися, ставити автономку, — згадує голова правління ОСББ "Долина-39" Віталій Блащук, 52 роки.— Тоді люди зібралися, пішли в міськраду. Сказали, що хочемо самі відповідати за свій будинок. Пройшло майже два роки, перш ніж согласували все з Міністерством оборони.

Жителі за свій кошт зробили прибудову для охорони. Представник кожної квартири чергує подобово за графіком.

— Якщо охоронця наймати, то треба платити 40 процентів налога, — зауважує заступник голови правління об"єднання Микола Войтенко, 56 років. — А так справляємося своїми силами. Ворота он які поставили. Тепер охоронець слідкує за тим, хто заходить і заїжджає у двір. Тому і домофонів на під"їздах немає. Чужі сюди не заходять.

У дворі є дитячий майданчик, лавки, столи. Усі три під"їзди опалюють. Світло автоматично вмикається, коли на вулиці темніє. Між поверхами стоять вазони.

На вулиці мінус 23, а в домі нема опалення

Коли у вересні оголосили конкурс, на засіданні правління об"єднання вирішили брати в ньому участь.

— Ми стільки зробили своїми силами, що достойні цього. Подали заявку, всю господарську документацію предоставили в мерію. Надали 20 чи 30 фото, — продовжує Віталій Блащук. — За перше місце нам дали три тисячі. На зборах вирішили придбати за ці гроші дитячий майданчик. Такий яскравий, схожий на "Рошеновський", із гірками, качелями. Він коштує п"ять тисяч, то ще дві зберемо й докладемо. Порахували, що в нас 47 дошкільнят. Так що цей майданчик нам потрібен.

За друге місце в конкурсі нагородили 2 тис. грн, за третє — 1 тис. У решті номінацій переможці отримали 2 тис. грн, 1 тис. грн та 500 грн відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Зразковій багатоповерхівці дали три тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі