четвер, 29 травня 2008 21:01

Зошити для першокласників продають із зображеннями вампірів

  Зошити із подібними зображеннями викликають у дітей різні страхи
Зошити із подібними зображеннями викликають у дітей різні страхи

У місті Іллінці в магазинах канцтоварів продають зошити в косу лінію, на обкладинках яких кольорові зображення закривавлених чудовиськ та напис "Обитель мертвых".

— Ми спеціально таку продукцію не замовляємо, доставляють поставщики, — пояснює продавець магазину "АВС" 37-річна Олена Герман. — Сама дивуюся, як таке дозволяють друкувати? Ці зошити вже допродуємо. Вони користувалися попитом серед дітей. І батьки купували саме їх.

На зошитах розміщують рекламу ігрових завантажень на мобілки. Їх дітям пропонують замовити есемескою по 16 грн, а мелодії та картинки по 9 та 7 грн. Зошити коштують 70 коп. Дизайн фірми "Мандарин", виготовлені в Дніпропетровську.

— Зображення монстрів на обкладинках шкільних зошитів викликають у дітей різні страхи, — коментує кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри психології Вінницького соціально-економічного інституту університету "Україна" Тетяна Комар. — Відтак діти, особливо молодшого віку, переносять цей страх у реальний світ. Він стає для них не зовсім безпечним.

Зараз ви читаєте новину «Зошити для першокласників продають із зображеннями вампірів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі