четвер, 12 червня 2008 20:36

Зниклих людей шукатиме спецзагін із собаками

При Вінницькому обласному управлінні Міністерства надзвичайних ситуацій планують створити спеціальну групу пошуку людей. Для цього місцеві рятувальники куплять спеціально навчених собак.

— Протягом шести місяців цього року в області загубилося 15 дітей, — говорить начальник управління 54-річний Ігор Рихліцький. — На щастя, їх знайшли. Але ми швидше б їх відшукали, якби цим займалися собаки.

Найчастіше маленькі діти не можуть зорієнтуватися на місцевості і заходять у глиб лісу. Торік 3-річна Юля з Барського району вийшла з дому та заблукала. Дівчинку знайшли під ранок за 3 км від села.

— Також собаки необхідні для пошуку людей під завалами, — говорить Рихліцький. — На щастя, в нас не було таких випадків, але природа непередбачувана. Завжди потрібно мати чим підстрахуватися. Пошукова кінологічна служба буде створена за кілька місяців, як тільки купимо тварин.

Зараз ви читаєте новину «Зниклих людей шукатиме спецзагін із собаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі