пʼятниця, 06 червня 2008 18:04

Знайти роботу можна по СМС

Державна служба зайнятості місяць тому організувала всеукраїнську послугу для власників мобільників. Безробітні, які є абонентами мереж "Київстар", МТС, "Білайн" чи life:), можуть безкоштовно знайти роботу за телефоном.

Вакансії для зареєстрованих користувачів надходитимуть у вигляді СМС-повідомлень. Щоб замовити послугу та підписатися на розсилку вакансій, необхідно надіслати повідомлення на номер 730. У тексті слід вказати кирилицею чи латинськими літерами місто, де хочете знайти роботу, посаду. Наприклад: "Вінниця. Швачка".

Після активації послуги на мобілку надійде есемеска із підтвердженням реєстрації на розсилку. Надалі людина отримуватиме інформацію з вакансіями, заробітною платою та координатами роботодавців.

Послуга діє протягом 10 повідомлень із даними про вакансії. Після цього можна повторно зареєструватися. Для цього слід відправити СМС-запит на номер 730 із цифрою "2" в тексті повідомлення.


У всіх районних центрах зайнятості Вінниччини проходять семінари, де пояснюють, як правильно користуватися смс-послугою.

Із початку року на Вінниччині зареєструвалися 22 тис. безробітних. Працевлаштували понад 14 тис.

— Не вистачає мулярів, електрогазозварювальників, токарів, сантехніків  та плиточників, — говорить начальник відділу організаційної роботи обласного центру зайнятості Марія Довговецька, 50 років. — А от на вакансії кухарів, продавців претендентів у два рази більше.

У базі мобільного пошуку роботи 170 тис. вакансій по всій Україні. Данні оновлюють щодня.

Зараз ви читаєте новину «Знайти роботу можна по СМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі