вівторок, 08 квітня 2008 17:12

Жителі Лаврівки не здаватимуть молоко за заниженими цінами

— За тиждень ціна на молоко впала до гривні сорок за літр, — скаржиться жителька села Лаврівки Вінницького району 62-річна Ніна Іщенко. — Ще два тижні тому було по гривні дев"яносто. У четвер на сходці села ми вирішили, що не здаватимемо молоко, доки заводи не піднімуть ціну.

У Лаврівці молоко збирають три молокозаводи — вінницький, жмеринський і літинський. Причину зниження ціни не пояснюють.

— Вінницький і жмеринський молокозаводи сказали, ціну піднімати не будуть, — каже сільський голова 55-річний Іван Олійник. — А літинський обіцяє піти на компроміс. Мають укласти з людьми договір, що будуть брати молоко по 1,92 гривні.

Двічі на тиждень молоко забиратимуть машини Літинського молокозаводу. Жителі Лаврівки звозитимуть його до сусіднього села Мізяківські Хутори. Там поставили охолоджувачі й відкрили приймальний пункт.

— У тому договорі пишуть, що ціна молока буде залежати від жирності, — каже Ніна Явтухівна, жителька Лаврівки. — На приймальному пункті вимірюють жирність. Якщо вона менша, ціна на молоко нижча.

Зниження цін на молоко приймальники пояснюють збільшенням кількості продукту.

— Якщо ми прийматимемо молоко по гривні дев"яносто, то зросте ціна на сир і масло, — каже директор Жмеринського маслозаводу 43-річний Анатолій Ракитянський. — Таке зниження сезонне. Жирність молока зараз невисока, а кількість більша.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Лаврівки не здаватимуть молоко за заниженими цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі