понеділок, 09 червня 2008 16:26

Жителі Гайсина погрожують перекрити міжнародну трасу

Із 14 лютого обласна координаційна рада з питань безпеки дорожнього руху дозволила великогабаритному транспорту проїжджати центральною вулицею райцентру Гайсин у напрямку Умань-Вінниця.

— Ми розуміємо, що наша центральна вулиця Першотравнева є частиною міжнародної траси, — каже депутат Гайсинської міськради 38-річний Руслан Пастушенко. — Але ж Першотравнева зовсім не пристосована для вантажівок! На цій вулиці всі основні соціальні заклади міста. Школи, дитсадки, лікарні. Ви уявляєте, скільки буде аварій? Головний педіатр району вже заявила, що кожна четверта дитина в Гайсині має хворобу дихальних шляхів.

Офіційно у протилежному напрямку великогабаритний транспорт має їхати через об"їзну дорогу в селі Куна. Але там неміцний міст. Через це дозволили двосторонній рух вантажівок центральною вулицею райцентру.

— Гайсинчани вийдуть і перекриють собою міжнародну трасу Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам"янка, — продовжує Пастушенко. — Ніхто навіть уявити не може, скільки горя може принести людям рух на Першотравневій.

Протягом 2007 року на центральній вулиці машини збили на смерть двох пішоходів. Торік на гайсинській трасі перевернулася порожня цистерна з-під бензину. У серпні 2006-го на тому самому місці розлився рідкий азот із цистерни. Рідину гайсинським рятувальникам вдалося зупинити за півметра до приватних будинків.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Гайсина погрожують перекрити міжнародну трасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі