четвер, 27 листопада 2008 14:50

Зір може відновитися до 19 років

— Ну, Альоша, це зовсім інша справа! Три тижні тому зір у тебе був 30 процентів, а тепер майже 70. Молодець! — каже 10-річному Олексієві Кучанському кандидат медичних наук, лікар вищої категорії Тетяна Касьян.

Жінка приймає у приватному дитячому очному кабінеті у Вінниці. Тут проводять комп"ютерну діагностику, лікують короткозорість і далекозорість, косоокість, астигматизм, спазм акомодації, атрофію зорових нервів, підбирають окуляри.

— Ми прийшли сюди, бо в Альоші почала прогресувати близькозорість, — говорить мати хлопчика Оксана Анатоліївна. — Десять днів проходили курс лікування й дуже задоволені.

Кабінет обладнано найсучаснішою апаратурою. Деякі комп"ютерні програми з корекції зору можна знайти лише тут.

Хлопчик відновлював зір на унікальному приладі "Скенар", ходив на сеанси магнітотерапії та електростимуляції.

— У день ми займалися 3–4 години, — каже Оксана Кучанська. — Результат  очевидний. Тут до кожної дитини індивідуальний підхід, а лікування комплексне. Окрім вправ і гімнастики для очей, Альоші призначили вітаміни А, бета-каротин і препарати кальцію.

Усі лікувальні програми в кабінеті адаптовані для дітей, щоб вони не втомлювалися. Батькам Тетяна Касьян наголошує на необхідності профілактики короткозорості. Вона переконана, що зір може відновлюватися до 19 років без окулярів.  Для цього потрібно створити умови.

— Короткозорість — один із проявів цивілізації. Тому дітям треба максимально обмежити спілкування з телевізором і комп"ютером. Останній навіть у дорослих призводить до комп"ютерної втоми, яку теж cлід лікувати. Симптомами комп"ютерної втоми є погіршення якості зору, різь в очах, головні болі й дискомфорт в організмі.

Лікарка радить дітям дивитися телевізор по 30–45 хв два-три рази на день. Cидіти за комп"ютером — не більш як годину на день із 20-хвилинними перервами.

Зараз ви читаєте новину «Зір може відновитися до 19 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі