субота, 10 листопада 2007 07:06

Зимовий одяг подорожчав на 50–100 гривень

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Продавець Ангеліна Гончаренко з Калинівки купує одяг на Муніципальному ринку Вінниці. В обласному центрі більший вибір, ніж у районі. Жінка приїхала у четвер, бо на вихідних на ринку ціни вищі
Продавець Ангеліна Гончаренко з Калинівки купує одяг на Муніципальному ринку Вінниці. В обласному центрі більший вибір, ніж у районі. Жінка приїхала у четвер, бо на вихідних на ринку ціни вищі

"Два дні тому пригледіла для себе курточку у місцевому магазині "Одеса" на вулиці Папаніна, — розповідає вінничанка 27-річна Ольга Островська. — Чекала до зарплати два дні, прийшла з грошима купувати, а вона вже на 80 гривень дорожче".

Ціни на одяг підскочили за кілька днів до холодів. Продавець розводить руками: зима — от і ціни вищі. Куртку Ольга пішла шукати на базарі.

До цього самого магазину заходять дві дівчини. Одна міряє коричневу куртку з капюшоном. Роздивляється себе у дзеркалі, говорить, що сподобалася. Продавець зауважує, що коштує така 420 грн.

— Але ж на ціннику написано 350, — обурюється дівчина.

— Учора було. А сьогодні, бачте, надворі йде сніг, значить зимовий одяг подорожчав — пояснює продавець.

У магазині "Євромода" в центрі Вінниці ціни на зимовий одяг не підвищують. Найдешевше теплу куртку тут можна купити за 800 грн.

— У нас є й дорогий одяг за три тисячі гривень, натуральні шуби коштують чотири–п"ять тисяч і більше, — пояснює менеджер 24-річна Ірина Фалатюк. — Остаточна ціна залежить від закупівельної, а не міняється від зміни погоди. Так же можна втратити клієнтів.

На Муніципальному ринку в робочий день людей небагато. Зимовий одяг дешевший, ніж у магазині, в середньому на 100 грн.

— Відпросилася з роботи й приїхала спеціально, щоб придбати куртку чи пальто. Тут вибір набагато більший, ніж у нас, — зізнається 34-річна Ангеліна Гончаренко з Калинівки. — На вихідні ціни на ринках піднімуть. Якось малому надивилася комбінезон за 90 гривень. Приїхали в суботу — продавець захотіла 100 і не поступалася. У вівторок купила той самий за 88.

Ангеліна придбала пальто зі штучним хутром на рукавах та капюшоні за 650 грн. У торговельному центрі поруч таке на 50 грн дешевше.

Вінничанка Наталя Заєць третій рік купує одяг в одного продавця на Муніципальному ринку. Темно-вишневе пальто з хутряним коміром за 655 грн він їй продав дешевше на 55 грн.

Зараз ви читаєте новину «Зимовий одяг подорожчав на 50–100 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі