вівторок, 22 січня 2008 15:56

Заступника мера Володимира Слишинського повалили на землю

Автор: фото: Укрінформ
  Вінницькі комунальники 19 січня зносять паркан біля чотириповерхового Будинку побуту в центрі міста. Їх охороняє ”Беркут”. Вночі паркан встановила донецька фірма ”Дежаню плаза”, що заявляє право власності на споруду
Вінницькі комунальники 19 січня зносять паркан біля чотириповерхового Будинку побуту в центрі міста. Їх охороняє ”Беркут”. Вночі паркан встановила донецька фірма ”Дежаню плаза”, що заявляє право власності на споруду

Близько третьої ночі 18 січня Будинок побуту в центрі Вінниці по вул. Соборна вдруге намагалася захопити донецька фірма "Дежаню плаза". Про це йдеться в офіційній заяві мерії. Представники фірми поставили довкола будівлі паркан.

— Близько двадцяти охоронців із дніпропетровської охоронної фірми "Грифон ЛТД" нікого не підпускали, — каже заступник міського голови Вінниці Володимир Слишинський, 43 роки. — На нас із заступником начальника інформаційно-аналітичного управління міськради Володимиром Хорошевим напали. Охоронцям не сподобалося, що їх фотографують. Хорошева вдарили ногою по коліну так, що в нього вилетів фотоапарат. Мене повалили на землю. Я отримав сильний ушиб лівої руки. У лікарні мені наклали гіпс на зап"ясток.

Викликали "Беркут". Чотирьох охоронців, які не пускали чиновників, затримали.

Уранці наступного дня залізний та дерев"яний паркани навколо Будинку побуту демонтували вінницькі комунальники.

У грудні 2007 року суд заборонив проведення будь-яких будівельних робіт у цьому приміщенні. Фірма "Дежаню плаза" встановила паркани, бо, на їхню думку, приміщення в аварійному стані.

— Як власник цього приміщення "Дежаню плаза" не хоче, щоб воно загрожувало життю перехожих, — пояснює адвокат фірми Анна Гудзій. — Ніхто не збирався реконструювати будівлю. Це мало бути звичайне усунення неполадок. Планували полагодити сантехніку та електропроводку. Почали роботи вночі, бо вдень вулиця Соборна перевантажена транспортом та перехожими.

Гудзій запевняє, що охоронці не нападали на чиновників.

Увечері, 8 грудня, "Дежаню плаза" вперше огородила Будинок побуту. Фірма стверджує, що має право власності на будівлю. Мерія Вінниці цього не визнає. Тоді ж паркани демонтували після втручання міської влади та міліції.

У чотириповерховому Будинку побуту розміщені офіси 15 фірм-майстерень.

Зараз ви читаєте новину «Заступника мера Володимира Слишинського повалили на землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі