пʼятниця, 28 березня 2008 17:54

Замість тисячі Ощадбанк дав 940 гривень

24 березня люди, які прийшли по тисячу гривень компенсації за знеціненими вкладами, отримали по 970 грн. У кого черга підійшла по обіді — 940 грн.

— Але ж я не долари складала! — кричить 42-річна Світлана Лелюк, черга якої підійшла по обіді. — Моя сусідка зранку гроші забирала, то їй же на 30 гривень більше, ніж мені дали. Може, комусь 60 гривень — раз на таксі проїхатися, а мені цих грошей на тиждень на продукти хватить.

Касири кажуть, незадоволення потрібно висловлювати керівництву. За телефоном гарячої лінії для скарг короткі гудки.

— Кабмін видає кошти в доларах, — пояснює заступниця керуючого Вінницької філії Ощадбанку 44-річна Світлана Черненко. — За курсом Нацбанку з 1000 гривень виходить 198,2 долара. Цими днями курс долара в нашому банку впав до 4,9 гривні, тобто на 15 копійок нижче за курс Нацбанку. Тому люди отримують менше. Хто не задоволений, може забрати компенсацію в доларах та обміняти їх в іншому банку.

Наприкінці тижня Кабінет Міністрів виділив гроші для доплати людям до обіцяної тисячі. Тим, хто отримав неповну компенсацію, слід знову ставати в чергу.

Зараз ви читаєте новину «Замість тисячі Ощадбанк дав 940 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі