вівторок, 06 травня 2008 18:07

Замість школи відкриють реабілітаційний центр

У селі Блажіївка Козятинського району Вінниччини приміщення школи, яку торік закрили через відсутність учнів, хочуть взяти в оренду представники Церкви християн віри євангельської — п"ятидесятників.

У приміщенні, збудованому 1986 року, розміститься реабілітаційний центр для дітей, позбавлених батьківського піклування.

— Ми були ладні віддати будівлю в оренду за символічну плату, аби лише вона не стояла пустою, — розповідає голова сільради Лідія Павлюк. — Там гарний садок, у школі на стінах чудові картини, намальовані місцевим художником, столова, туалети. Коли знайшлися охочі, одразу оформили договір постійної оренди. Такий притулок необхідний. Дітей, що ростуть без батьківського догляду, із кожним роком більшає.

Лідія Павлюк відвезла до подібного закладу в Вінницю четверо малюків із Блажіївки.

— Батьки п"ють, бродять по селі в пошуках горілки, а діти самі в хаті, — каже голова.  — Троє з однієї сім"ї. Старший четвертокласник уже півтора року в аналогічному реабілітаційному центрі в Вінниці. Я щотижня провідувала цю сім"ю. Бачила, що дівчатка 3,5 та 5 років завшивлені, брудні, завжди голодні. Якось прийшла — старшенька спить прямо на підлозі, а менша плаче у вікні. Коли придивилася, а діти п"яні! — схвильовано розповідає жінка. — Ми одразу ж викликали "швидку", їх забрали в реанімацію. Молодша ще нічого, а старша, п"ятирічна, сильно отруїлася горілкою. Доки везла їх, ревіла всю дорогу.

Дітей і підлітків, батьки яких п"ють або не приділяють уваги їх вихованню, на Козятинщині багато. Тому ідею створення реабілітаційного центру в Блажіївці Лідія Павлюк як голова села підтримала.

Зараз ви читаєте новину «Замість школи відкриють реабілітаційний центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі