четвер, 22 листопада 2007 19:12

Заходи до 75-х роковин Голодомору 1932–1933 років

Вінниця

До 15.00 викладуть хреста з лампадок на центральній площі Вінниці перед універмагом. Це буде знаком того, що Вінниччина бере участь у поминальній акції.

15.00 — мітинг біля пам"ятника жертвам політичних репресій на кладовищі на вул. Хмельницьке шосе.

15.55 — на встановленому біля пам"ятника жертвам політичних репресій екрані транслюватимуть звернення президента Віктора Ющенка.

16.00 — хвилина мовчання. Запалення лампадок і свічок. Після неї одночасно покладуть квіти в чотирьох місцях: на центральній площі перед універмагом, біля церкви неподалік універмагу на вул. Хмельницьке шосе, на площі ім. Стуса біля пам"ятника поетові, біля пам"ятного дерев"яного хреста навпроти концертного залу "Райдуга". Його встановили на згадку про загиблих у часи репресій і Голодомору.


Хмельницький

15.00 — панахида на майдані Незалежності за померлими під час Голодомору. У ній візьмуть участь священики різних конфесій.

15.45 — промова в.о. голови Хмельницької обладміністрації Івана Гапчука на майдані Незалежності.

16.05 — на екрані транслюватимуть звернення президента Віктора Ющенка.

16.15 — початок жалобної ходи від майдану Незалежності вулицями Соборна та Проскурівська до пам"ятника Ангелу скорботи. Покладання квітів, снопів пшениці, запалення лампадок.


Починаючи з 16.00 й до ночі на знак пам"яті про жертв Голодомору кожен може запалити вдома свічку й поставити її на підвіконня.

Зараз ви читаєте новину «Заходи до 75-х роковин Голодомору 1932–1933 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі