вівторок, 12 лютого 2008 16:28

За збір полуниць в Іспанії платять 750 євро на місяць

15 лютого з Вінниці до Іспанії відлітає перша група жінок, які протягом шести місяців збиратимуть суниці та полуниці в провінції Вельва.

— На сільськогосподарські роботи хотіли б поїхати значно більше людей, але не всі мають достатньо грошей, — говорить заступниця директора вінницької філії Всеукраїнської агенції з питань трудової міграції 23-річна Олеся Покровська. — Потрібно 750 євро. Сюди входить переклад документів, оформлення довідок, пересилка. Ще 250 євро піде на переліт.

В агентстві майбутнім заробітчанам демонструють фільм про умови проживання. Показують плантації, кімнати, де їх поселяють, і кафе для вечірнього відпочинку.

— Проживання для робітників безкоштовне, витрачатися вони будуть тільки на харчування. У місяць зароблять від 750 євро за 6,5-годинний робочий день. За понаднормовий час господарі платять подвійно, тому ввечері наші люди не спішать розважатися. Усі ж їдуть за "довгим євро", — каже Олеся Покровська.

З України до Іспанії планує поїхати понад тисяча людей. Із Вінниччини — 50 жінок. Десять уже оформили документи. Лише одна їде до Іспанії не через гроші.

— Я хочу краще вивчити іспанську мову, — ділиться 24-річна Валентина Черниш із райцентру Теплик на Вінниччині. — Добре володію англійською та німецькою. Їздила до Німеччини по студентському обміну. Доглядала там дитину. Зараз вивчаю турецьку та іспанську.

За кілька місяців агенція пропонуватиме роботу для чоловіків — збирання оливок і помаранчів.

Записатися у Вінниці на прийом до спеціалістів агенції з питань трудової міграції можна за телефоном: 8 (0432) 62 3738 або 8 (093) 801 5125.

Зараз ви читаєте новину «За збір полуниць в Іспанії платять 750 євро на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі