субота, 20 жовтня 2007 07:02

За вулицями стежитимуть 16 відеокамер

У райцентрі Кам"янець-Подільський на Хмельниччині встановили відеоспостереження.

— Місто туристичне, щодня приїздить багато людей, треба стежити за порядком, — пояснює заступник начальника оргвідділу міськради Тетяна Ляменко, 35 років. — Та й часто аварії відбуваються, люки на дорогах крадуть.

Одна відеокамера розміщена на в"їзді в місто. Три — на виїзді з нього. Дві камери облаштували в центрі, одну — в районі старого міста і ще одну — на ратуші.

— Ми експериментували спочатку з однією камерою 5 жовтня, — каже Тетяна Ляменко. — Установили її в центрі міста біля готелю "Смотрич". Інсценізували крадіжку сумочки у жінки. Потім "злодій" її повернув. Перевіряли, як це буде на відзнятій плівці. Поки приїхав патруль, кілька місцевих хлопців накинулися на чоловіка-актора, розбили йому губу. Подумали, що він справді крадій.

За камерами цілодобово стежать три оператори у міськвідділі міліції. Патруль може виїхати на місце. Усі записи зберігаються на дисках у міліцейських архівах.

— Ми можемо змінювати положення шести камер, — каже начальник міського відділу міліції Петро Мосендз, 38 років. — За два тижні, відколи вони встановлені, виявили шість злочинів. Вони пов"язані між собою. Більше не скажу, йде розслідування.

Більш ніж 400 тис. грн на встановлення і закупівлю 16 пристроїв виділив Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню. Міська рада додала ще 60 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «За вулицями стежитимуть 16 відеокамер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі