пʼятниця, 11 липня 2008 18:33

За викрадені з церкви 39 гривень купив пляшку горілки

8 липня близько 9 год. у селі Сербинівці Жмеринського району Вінниччини обікрали місцеву церкву святого Михайла. Вона стоїть у центрі села.

— Навіть смішно сказати, цей бомжара забрав 39 гривень і 50 копійок, — дивується секретар Сербинівської сільради Світлана Свестинюк, 45 роки. — Більше просто в іконній лавці не було. А ще три церковні книжки по 20 гривень.

Місцевий житель Олександр Панько живе неподалік церкви. Він побачив, як із димоходу церкви вилазить незнайомець. На ньому була червона футболка, ззаду з написом "Бекхем".

— Із грошима цей чоловік одразу пішов до магазину, — продовжує Свестинюк. — Звідти його й забрали, бо продавець Василь Вернигора запідозрив чужинця. А тут ще й Панько підбіг.

Затриманий виявився 27-річним Анатолієм Працьком з Хмельниччини.

— Коли з ним спілкувався, той здався нормальною людиною, — каже сільський голова Сербинівців Микола Любчак, 53 роки. — У нього дома є і дружина, і дитина маленька. А до нас він узагалі випадково приїхав. У селі є санаторій "Дубки". Каже, що там відпочивав. До цього ми його ніколи не бачили.

Міліціонерам Працько конкретно не зміг пояснити свій учинок.

— Йшов у магазин, побачив, що церква є, — лише сказав затриманий.

Православну церкву Святого Михайла Української православної церкви Московського патріархату звели за кошти селян три роки тому. Дорогих ікон та святинь там немає.

Зараз ви читаєте новину «За викрадені з церкви 39 гривень купив пляшку горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі