пʼятниця, 09 листопада 2007 07:11

За вдалий бізнес-план Наталію Лавренюк нагородили комп"ютером

  У липні цього року Наталія Лавренюк навчала бажаючих розписувати тарілки під час фестивалю ”Шешори-2007” в селі Воробіївка Немирівського району
У липні цього року Наталія Лавренюк навчала бажаючих розписувати тарілки під час фестивалю ”Шешори-2007” в селі Воробіївка Немирівського району

3 листопада в немирівському санаторії "Авангард" завершився Всеукраїнський конкурс бізнес-планів серед молоді.

Уперше його проводили не в столиці. Розглядали бізнес-плани 12-ти підприємців із різних областей. Друге місце за проект "Туристично-мистецький комплекс "Подільський оберіг" посіла 32-річна ладижанка Наталія Лавренюк. Вона представляла Вінниччину після перемоги в регіональному конкурсі.

Лавренюк вела гуртки з кераміки, малювання та розпису при міському навчально-виробничому комплексі "Спадщина". Звільнилася через низьку зарплатню. У центрі зайнятості пройшла курси підприємців і підготувала бізнес-план з виготовлення та розпису сувенірів. Його ідеї використала в конкурсному проекті.

— Уже придбали старий будинок на околиці Ладижина, обладнали творчу майстерню та виставкову світлицю, — розповідає Наталія Лавренюк. — Мій чоловік Василь Рижий — художник і гончар. Разом проводимо для дітей майстер-класи. Поруч із будинком хочемо зробити селянське подвір"я.

До садиби планують запрошувати туристів. Неподалік є залишки валів Ладижинської фортеці.

Бізнес-план Наталії розрахований на 36 тис. грн. За перемогу в конкурсі її нагородили комп"ютером. А від Вінницької торгово-промислової палати вона отримала 500 грн премії.

— Конкурсантам запропонували кредити під заставу майна за 17 відсотків річних у банку, — говорить Наталія. — Для мене такий кредит невигідний. Розраховую хоча б на часткову матеріальну підтримку проекту від обласної влади.

Зараз ви читаєте новину «За вдалий бізнес-план Наталію Лавренюк нагородили комп"ютером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі