вівторок, 04 грудня 2007 18:14

За рік роблять понад 300 абортів

  Віктор Рудь: ”Часто приходять дівчата з сильними й тривалими кровотечами. Ці проблеми пов’язані зі стресами”
Віктор Рудь: ”Часто приходять дівчата з сильними й тривалими кровотечами. Ці проблеми пов’язані зі стресами”

Завідувач гінекологічного відділення вінницького пологового будинку N2 Віктор Рудь, 39 років, каже, що кількість абортів щороку зменшується. Торік у його відділенні зробили 357. Тоді як у 1990-ті робили по 1,5 тис.

— Нині жінкам пропонують широкий вибір контрацептивів, — говорить медик. — Тому абортів меншає.

З якими хворобами найчастіше звертаються жінки?

— Запальні процеси яєчників, маточних труб, матки та пухлини. Частішають ускладнення після спіралей. 15 років тому після абортів було обов"язкове оспіралювання жінок. Виймати їх необхідно було через п"ять років. Нещодавно прийшла пацієнтка, яка носила спіраль 18 років. У неї почалося гнійне запалення, інфекція прорвалася всередину організму. Жінка стала інвалідом, бо довелося вирізати всі придатки.

Онкологічні захворювання від спіралі виникають?

— Від цього ні. Але онкологія у жінок зараз значно зростає після ускладнень від папіломо-вірусних інфекцій. Такі хвороби виникають через погану екологію.

До вас зверталися онкохворі, які намагалися вилікуватися народною медициною?


— Була жінка із запущеною формою раку матки. Півтора року тому їй всі лікарі пропонували зробити операцію. Але вона пішла до бабок, монахів, знахарів. Хвороба прогресувала. На момент, коли жінка прийшла до нас, ми їй нічим уже допомогти не змогли. Вона померла.

Із якими хворобами до вас звертається молодь?


— Останнім часом серед молоді частішають випадки ерозії шийки матки. Ця  хвороба з"являється навіть у дівчат від 20 років. У підлітків із 12–13 років почастішали порушення менструального циклу. Часто приходять дівчата з сильними й тривалими кровотечами. Ці проблеми пов"язані зі стресами. Молодь дуже емоційна й на всі негаразди реагує дуже гостро.

На скільки збільшилася народжуваність останніми роками?

— Торік у нашому пологовому будинку з"явилося 3184 немовлят. Ще 2002-го прийняли трохи більше двох тисяч пологів.

Народжуваність зростає з кожним роком. Нині жінки стали впевненіші, бо за кожну новонароджену дитину від держави отримують допомогу.

Зараз ви читаєте новину «За рік роблять понад 300 абортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі