пʼятниця, 27 липня 2007 07:00

За паї розраховуються неякісним зерном

— Уперше розрахунок за оренду паїв на Вінниччині сягнув 95 відсотків. Попередній рекорд 85, — каже начальник управління земельних ресурсів Вінницької області Олексій Коник. — Торік селянам виплатили 122 мільйони гривень. Щоправда, переважно в натуральній формі.

Під час розрахунку орендарі паїв часто завищують ціну продукції чи підсовують неякісну. Скаржників у приймальнях чиновників багато, а реально розглянутих справ немає. Писати заяви до прокуратури селяни відмовляються — не хочуть псувати стосунки з агрофірмами.

— Поскаржилася, що фермер полову замість зерна дав, то він на цей рік договір на мій пай не уклав, — бідкається Любов Волянська з села Василівка Іллінецького району. — Я взагалі лишилася ні з чим.

У кожному 20-му випадку орендарі взагалі не розраховуються з селянами. Найбільші борги в Жмеринському районі, де найгірші землі в області та багато збанкрутілих господарств. Людям виплатили дві третини від належного.

— За минулий рік ні з ким не розрахувалися. Господарство ліквідоване й про ті борги можна забути, — каже Тетяна Глушко з Луки Мовчанської Жмеринського району.

Зараз ви читаєте новину «За паї розраховуються неякісним зерном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі