пʼятниця, 25 травня 2007 07:11

За херсонську полуницю просять 20 гривень

На Центральному ринку Вінниці з"явилися полуниця та черешні. 70-річна Марія Щербата з села Парпурівці вирощує полуниці у власному садку. За 0,5-літровий пластиковий стакан ягід просить 6 грн, однак погоджується на 5,5 грн.

— Під пльонкою їх садила, от вони і дозріли бистро. Беріть, тут ніяких хімікатів нема, я тільки водою їх поливала, — припрошує бабуся і простягає кілька великих полуниць.

Поруч постійна продавщиця ринку Ганна бере дрібну полуницю по 20 грн за кілограм та велику — по 25. Каже, що ягоди з Херсона. Купують їх не дуже охоче.

— Може, нітратів бояться, нас же всігда лякали, шо у ранніх ягодах хімії повно, — прикривається газетою від сонця жінка. — Нашо хімія, як у Херсоні клубніка і так дозріває.

З іншого кінця ряду продають полуницю з Одеси, Чернівців, Миколаєва. Ціна не нижча ніж 20 грн за кілограм. За чорну черешню із Закарпаття просять 13–15 грн за кілограм. На ринку її не щодня знайдеш. Мало везуть, бо черешні надто водянисті на смак.

У Києві полуницю продають по 25–50 грн, скадовську черешню — по 35 грн.

Зараз ви читаєте новину «За херсонську полуницю просять 20 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі