середа, 05 грудня 2007 19:05

За дитсадок платитимуть 670 гривень на місяць

Із січня за відвідування дитячого садка N1 Вінниці удвічі підвищать плату — із 370 до 670 грн. Заклад належить підприємству "Вінницяобленерго".

— Держава не фінансує наш дитсадок. Проте в ньому лише на харчування дитини іде десять гривень на день, — виправдовується завідувачка Валентина Виговська. — У новій платні враховано подорожчання електрики, тепла й поточні ремонти.

У групах цього дитсадка до 20 осіб, у звичайних садках — понад 30. У приміщеннях євроремонт. У вартість послуг входять також уроки хореографії, англійської мови та заняття з логопедом.

— Для нас дитсадок приносить лише збитки, — пояснює виконавчий директор із кадрів "Вінницяобленерго" 51-річний Віталій Хребтій. — Там лише 10 відсотків дітей наших працівників. Це й так добре, що ми його не закрили, а тільки підняли плату.

— На зборах заявили, що оптимальна оплата 779 гривень, — говорить 30-річна Анна Зотова, мама 6-річного Андрійка. — Попереджали б раніше про підняття. Зараз малого ні в який садочок брати не хочуть, усі групи вже сформовані.

Батьки нарікають, що в центрі міста разом із цим приватним лише три дитсадки. Усі вони переповнені.

Дитсадок обленерго відвідують 250 дітей. Батьки вимагають від керівництва не підвищувати плату до кінця навчального року хоча б для випускних груп.

— Моя Яночка ходить сюди з ясельок, дітки попривикали одне до одного, — говорить 27-річна Юлія Березюк. — Групи порозбивають, бо не всі можуть платити. Уже віньєтки для випуску начали робити, а тут ні тобі випуску, ні згадки про дитсадок. Це ж серйозна моральна травма для дітей.

У Вінниці два приватних дитсадочки: "Аист" і "Дельфін". За місяць у них сплачують 600 і 620 грн відповідно. У державних дитсадках батьки платять 100–150 грн.

Зараз ви читаєте новину «За дитсадок платитимуть 670 гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі