понеділок, 31 березня 2008 18:13

За чистотою Бугу слідкуватиме басейнова рада

16 березня рішенням Вінницької обласної ради створили басейнову раду Південного Бугу. Вона стежитиме за якістю води та  очисткою стоків, які потрапляють у річку з підприємств. Такі контрольні органи будуть у семи областях, через які протікає Буг.

— Цю раду необхідно було створити давно, — вважає заступник начальника басейнового управління річки Південний Буг 57-річний Олексій Кошовий. — Гуртом легше відслідковувати забруднення і наказувати недобросовісних підприємців.

Перш ніж потрапити на Вінниччину, води Південного Бугу протікають через п"ять областей України. Після кожного населеного пункту вони стають бруднішими.

— Штрафи за викиди забрудненої води такі, що підприємцям вигідніше їх платити, ніж ставити очисні за кілька мільйонів гривень, — зазначає начальник відділу екологічної інспекції 50-річний Петро Поліщук. — Наприклад, уся Вінниця може цілий день скидати стоки в річку. У результаті отримає штраф 136 гривень і судовий позов ще на 800.

Зараз ви читаєте новину «За чистотою Бугу слідкуватиме басейнова рада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі