четвер, 12 червня 2008 20:40

З гусячого бізнесу Віктор Кривий виплатив квартиру

Житель райцентру Крижопіль Віктор Кривий, 48 років, продає на ринку в райцентрі Тульчин гусенят та каченят.

— Пташиний бізнес, якщо у нього вкласти знання, самий доходний, — каже підприємець. — Якщо вмієш зберегти поголів"я, знаєш, як його вивести й продати — заробиш.

Віктор Кривий має справу із горьківською промисловою породою гусей. Їх вважають середньо-важкою. Вага гусака — до 7 кг.

— Колись мав свій інкубатор, — продовжує. — Нині купую гуси тільки з ферми, бо вони там проходять профілактику від вірусних інфекцій. Потомство в них стійке до хвороб.

На птахофермі в селі Трибусівка Піщанського району Віктор купляє 4-денних гусенят по 17 грн. Підрощує і продає по 18. Зазвичай за базар купують 400 пташенят.

— Колись гусенятко коштувало 2 долара. У мене було 50 гусей. Від кожної мав 50 гусенят. А тепер рахуйте — 100 доларів виходило з гуски. Множимо 100 "зелених" на 50 гусок і маємо п"ять тисяч доларів. За рік я розрахувався за невиплачену квартиру та ще й купив стареньку машину, — підраховує підприємець.

Кривий каже, що вирощувати гусей вигідніше, ніж свиней. Пара поросяток коштує 800 грн, а 20 гусенят — 360 грн. Порося треба годувати рік, а гуску — кілька місяців. Птицю можна тримати на дешевих кормах — траві та буряках. 78-денна гуска може дати до 3,5 кг м"яса.

Зараз ви читаєте новину «З гусячого бізнесу Віктор Кривий виплатив квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі